Eğitim Çamur Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Çamurun Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

Çamur Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Çamurun Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

29.06.2022 - 16:46 | Son Güncellenme:

Çamur, günlük hayatta zaman zaman karşımıza çıkabilen aynı zamanda balçık eş anlamına sahip olan bir sözcüktür. Su ve toprağın bulamaç haline gelmiş olması çamuru oluşturur. Bazı deyim ve atasözlerinde de mecazi anlamda görebileceğimiz çamur kelimesinin balçık dışında kullanılan farklı eş anlamlıları da mevcuttur. İşte, tüm detaylar.

Çamur Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir Çamurun Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

Çamur, genelde sulama ve yağmur sonrası toprağın yumuşak ve batak bir yapıya dönüşmesidir. Çamur kelimesi yerine cümle içinde başka bir sözcük yer alıyorsa ve anlam yine aynı ise o sözcük çamurun eş anlamlısı olmaktadır.

Çamur Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir?

Toprak ve su karışımı çamur olarak adlandırılır. Çamurun eş anlamlısı olan kelimelerin başında balçık gelmektedir. Balçık, çamurun ilk akla gelen eş anlamlısıdır. Balçık haricinde bataklık kelimesi de çamur ile aynı anlamı taşır ve eş anlamıdır.

Çamurun Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

Çamurun eş anlamlısı olan ilk kelime balçıktır. Balçık dışında bataklık ve batak kelimeleri de eş anlamıdır. Daha az bilenen çepel kelimesi ve pislik kelimesi de çamurun az kullanılan eş anlamlılarındadır.