Eğitim Cb Ne Demek? Üniversite Sınavlarında Cb Notunun Karşılığı Nedir?

Cb Ne Demek? Üniversite Sınavlarında Cb Notunun Karşılığı Nedir?

26.03.2021 - 05:31 | Son Güncellenme:

CB en çok aranılan kısaltmalardandır. Özellikle üniversiteye yeni başlayanların karşılaştıkları CB' nin ne olduğu merak edilmektedir. Üniversitelerde farklı bir değerlendirme sistemi olan harf sisteminde CB notunun karşılığı nedir? Harf puanlama sistemine yeni geçenlerin sık sık merak ettiği CB ne demek? Üniversite sınavlarında CB notunun karşılığı nedir? CB hakkındaki tüm detayları sizler için derledik.

Cb Ne Demek Üniversite Sınavlarında Cb Notunun Karşılığı Nedir


Harf not sistemi ülkemizdeki üniversitelerin büyük kısmında kullanılmaktadır. Not ortalaması hesaplanırken 4 lük düzende alınan puanların harflerle ifade edilmesinin kullanıldığı bir sistemdir.

CB Ne Demek?

Üniversitelerde kullanılan sınıf geçme sisteminde not ortalaması önem taşımaktadır. Not ortalaması bulunurken harf puanlama sistemi kullanılmaktadır. Öğrencilerin sınıfı geçebilmesi için ortalamalarının belli harfleri karşılaması gerekir. Öğrenciler katıldıkları sınavlardaki puanları en yüksek AA olarak belirlenen harf sistemiyle ifade edilmektedir.

Üniversite öğrenimine yeni başlayan öğrenciler ise aldıkları not ortalamalarının ne anlama geldiğini merak etmektedir. Önlisans ve lisans programlarında ders geçme notları harf sistemi ile belirlenmektedir. CB puanlama sisteminin harf olarak değerlendirildiği sistemde öğrencinin almış olduğu puanın karşılığıdır.

Üniversite Sınavlarında CB Notunun Karşılığı Nedir?

Üniversiteye yeni başlayan öğrenciler daha önceden alışık olmadıkları harf sistemi ile karşılaşmaktadır. Not ortalaması değerleri neredeyse tüm üniversitelerde 4 lük sisteme karşılık gelen harflerle ifade edilmektedir. Harf sistemi AA notu ile başlayarak FF ye kadar devam etmektedir. Harfler öğrencinin dersteki başarı katsayısına karşılık gelmektedir. Kullanılan harf sisteminde AA en yüksek puan olan 4.0 a karşılık gelirken tabloda FF is 0 a denk gelmektedir.

Harf sisteminde ortalaması CB olanlar ise aldıkları notun karşılığı olan puanı merak etmektedir. Harf değerlendirme tablosunda CB orta sıralamalarda yer almaktadır. Üniversite sınavlarında CB notunun karşılığı 2,5 puana denk gelmektedir. Geçer not ortalaması 2,00 olan üniversitelerde CB notu alan öğrenciler geçmiş sayılmaktadır.