Eğitim Cihanşümul Ne Demek? Cihanşümul Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Cihanşümul Ne Demek? Cihanşümul Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

03.04.2021 - 03:25 | Son Güncellenme:

İnsanlar arasında ilk kez duyulan ve anlamı bilinmeyen kelimeler olabilmektedir. Bu tür dilimize yabancı veya ilk kez duyulan kelimelerden birisi de cihanşümul kelimesidir. Cihanşümul kelimesini ilk kez duyan kişiler kelimenin anlamını öğrenmek için araştırma yapmaktadır. Cihanşümul kelimesi ne demek ve TDK sözlük anlamı nedir detayları ile derledik.

Cihanşümul Ne Demek Cihanşümul Tdk Sözlük Anlamı Nedir


Farsça kökenli bir kelime olan cihanşümul kelimesinin anlamı evrensel olarak geçmektedir. İnsanlar cihanşümul kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamını öğrenme ihtiyacı hissedebilmektedir.

Cihanşümul Ne Demek?

Gün içerisinde adı belki de hiç duyulmamış ve ansızın karşımıza çıkan nadir kelimelerden birisi olan cihanşümul, Farsçadan dilimize geçmiş bir kelimedir. Cümle için farklı şekillerde kullanılabilen cihanşümul kelimesi evrensel demektir. Cihanşümul kelimesi için merak edilen sorulardan birisi de kelimenin kaç anlamı olduğu ve TDK sözlüğündeki tam anlamı nedir şeklindedir.

Cihanşümul TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Cihanşümul kelimesinin yalnızca bir anlamı bulunmakta ve TDK sözlüğündeki anlamı da evrensel olarak geçmektedir. Cihanşümul kelimesinin örnek cümle içinde kullanımı ise şu şekildedir;

‘’ Böyle bir tarih ister istemez cihanşümul olacak yani insan toplumları hakkında bilinebilen her şeyi kucaklayacak.’’