Eğitim Cinnah Ne Demek? Cinnah Tdk Kelime Anlamı Nedir, Nasıl Kullanılır?

Cinnah Ne Demek? Cinnah Tdk Kelime Anlamı Nedir, Nasıl Kullanılır?

20.04.2021 - 15:27 | Son Güncellenme:

Gerek kelime oyunlarında, gerek bulmacalarda, gerekse de yarışmalarda sorulan birçok kelime bulunmaktadır. Bu kelimelerden bir tanesi de cinnah kelimesidir. Bu bağlamda bu kelimenin ne anlama geldiği merak konusudur. Peki cinnah sözcüğü ne demektir? Cinnah kelimesinin kaç tane anlamı bulunmaktadır? Türk Dil Kurumunun cinnah kelimesi hakkında açıklaması nedir? İşte, cinnah kelimesi ve içerdiği tüm anlamlar.

Cinnah Ne Demek Cinnah Tdk Kelime Anlamı Nedir, Nasıl Kullanılır

Cinnah kelimesi son zamanlarda araştırılmakta olan kelimeler arasında bulunmaktadır. Ancak TDK bu kelime ile herhangi bir açıklamada bulunmamıştır. Cinnah kelimesinin birden çok anlamı bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Cinnah Ne Demek?

Cinnah kelimesinin bilinen ilk anlamı pençe ve tırnaktır. Daha sonra Ankara ilimizde bulunan meşhur caddelerden birine verilen isimdir. Ayrıca dik yokuşlar içeren ve araçlara kapalı olan yollarda bazen cinnah ismi ile anılmıştır.

Cinnah TDK Kelime Anlamı Nedir, Nasıl Kullanılır?

Cinnah kelimesinin anlamına ilişkin TDK'da verilmiş olan herhangi bir husus bulunmamaktadır. Ancak cinnah kelimesi tırnak ve pençe karşılıklarını verebilirken aynı zamanda dik yokuştan oluşan caddelere de bu isim verilmektedir. Bu caddelerin ağır vasıtalara giriş izni bulunmamaktadır.

Yazarlar