Eğitim Çocuklara sıcak bir kış hediye ettiler

Çocuklara sıcak bir kış hediye ettiler

26.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Öğrencilerin akademik başarılarının beraberinde “iyi insan” olma yolculuğunu da önemseyen NUN Okulları, fark yaratan sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmeye devam ediyor.

Çocuklara sıcak bir kış hediye ettiler

EĞİTİM SERVİSİ - Öğrencilerin 2015’te başlattıkları “Kışı Isıtan Çocuklar” sosyal sorumluluk projesi, 6 yıldır pek çok ihtiyaç sahibi çocuğun yüzünü güldürüyor. Proje kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinden NUN Okulları öğrencilerinin “NUN’da Tabiat Coşkusu” temalı çizimlerinin yer aldığı ürünler tasarlandı. Ürünlerin satışından elde edilen gelirle Beykoz’da 23 mahalle ve Şanlıurfa’da 5 okuldan ihtiyaç sahibi 628 çocuğa kışlık mont ve kıyafet yardımı yapıldı.

Haberin Devamı

Öğrenciler üstlendi

Tüm aşamalarını öğrencilerin üstlendiği projede gidilen köylerdeki okullarda, NUN Okulları öğretmenleri oralardaki öğrencilere dokunabilmek için etkinlikler de düzenledi. Yunus Emre’nin “Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil” sözüyle yola çıkan NUN Okulları öğrencileri geçtiğimiz yıl da Beykoz, Üsküdar ve Şanlıurfa’da yüzlerce çocuğa dokunarak yüzlerini güldürmüştü.

‘Projelerimiz çeşitleniyor’

Projeyle ilgili bilgi veren NUN Okulları Kurucu Temsilcisi Fatih Nida Üye, “Ülkemizdeki dezavantajlı konumdaki çocuklarımızın desteklenmesini hepimiz için milli bir görev olarak görüyor ve öğrencilerimizi de bu bilinçle yetiştiriyoruz. ‘Kışı Isıtan Çocuklar’ projemiz 6 yıldır öğrencilerimizin sürdürdüğü, bizim için gelenekselleşen bir proje haline geldi. Öğrencilerimiz her yıl daha fazla ihtiyaç sahibi çocuğa ulaşmak için gayret ediyor ve bu güzel amaç için şevkle çalışıyorlar” dedi. Kampüsün yer aldığı Beykoz ilçesine yönelik, farklı alanlarda ürettikleri ve yürüttükleri sosyal sorumluluk projeleri olduğunun altını çizen Üye, “Bir eğitim kurumunun çevresiyle bütünleştiği oranda öğrencilerine bir şeyler kattığına inanıyoruz. Bu nedenle çalışmalarımıza ilk olarak ilçemizden başladık. Gönüllü öğrenci ve öğretmenlerimizle gerçekleştirdiğimiz toplumda fark yaratmayı amaçlayan projelerimiz her yıl daha da çeşitleniyor ve bu projelerde aktif olarak görev alan öğrenci sayımızın arttığını görmek de bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Böylelikle hem toplumsal sorumluluk bilinci gelişmiş öğrenciler yetiştirmenin hem de pek çok ihtiyaca dokunabilmenin mutluluğunu paylaşıyoruz” diye konuştu.