Eğitim Coilover Nedir, Ne İşe Yarar? Coilover Avantajları Ve Dezavantajları Nelerdir?

Coilover Nedir, Ne İşe Yarar? Coilover Avantajları Ve Dezavantajları Nelerdir?

23.03.2021 - 14:38 | Son Güncellenme:

Araçların pek çok özel parçası bulunuyor. Bu parçalardan biri de aracın amortisörüdür. Coilever daha önce pek çok kişi tarafından duyulan bir terimdir. Coilover teriminin araçlarda olan özelliği ve ne işe yaradığı pek çok araç sahibini yakından ilgilendiriyor. Coilover nedir, ne işe yarar? Coilover avantajları ve dezavantajları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Coilover Nedir, Ne İşe Yarar Coilover Avantajları Ve Dezavantajları Nelerdir

Coilover, süspansiyon sistemi olarak bilinir. Coilover tek parça olarak üretilen bir sistemdir.

Haberin Devamı

 Coilover Nedir? Ne İşe Yarar?

 Araçların konforlu bir şekilde yol üzerinde ilerleyebilmesi için süspansiyon sistemine ihtiyacı vardır. Kişiler yol üzerinde giderken araçların bazen çok sektiğini veya rahatsız ettiğini görebiliyor. Bu durumlarda araçların süspansiyon sisteminde sorunlar oluşuyor. Bu süspansiyon sistemleriyle alakalı olan coilover, pek çok kişinin merak ettiği bir sistemdir.

 Süspansiyon sistemi olan coilover, pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Coilover, diğer normal sistemlere göre tek parça olarak üretilen bir sistemdir. Diğer sistemlerde yay ve amortisör sistemleri ayrıdır. Fakat coilover sisteminde, yay ve amortisör tek parça olarak üretilmiştir ve kullanım kolaylığı sağlanmıştır.

Haberin Devamı

 Coilover Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir? 

 Pek çok araç sahibi coilover sistemini kullanmak için araştırmalar yapabiliyor. Araca herhangi bir zararı olup olmadığını öğrenmek için farklı kaynaklara başvurabiliyor. Coilover sisteminin hem avantajları hem de dezavantajları bulunuyor. Kişiler tercihine göre coilover sistemine geçiş yapabiliyor. Coilover sisteminin bazı dezavantajları şu şekilde sıralanabilir:

Fiyat

Korozyon

Coilover sistemi diğer süspansiyon sistemlerine göre biraz daha pahalıdır. Aynı zamanda çeşitli hava şartlarından dolayı korozyona uğrayabilir. Coilover bu durumlar dışında bazı avantajları bulunuyor. Bu avantajlar araç sahiplerinin bazı konulardan memnun edebiliyor. Bu avantajlar şu şekildedir;

Yol tutuşu

Yükseklik

Jant- Lastik

Ağırlık

Özellikle coilover üzerinde yapılacak olan ayarlamalarla, aracın yol tutuşu daha dengeli olacaktır. Aracın yüksekliği de coilover sisteminden kolayca manuel olarak ayarlanabiliyor.