Eğitim Concealer Nedir, Nasıl Kullanılır? Concealer Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Concealer Nedir, Nasıl Kullanılır? Concealer Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

14.03.2021 - 16:30 | Son Güncellenme:

Günümüzde kadınların ihtiyacına yönelik yeni kozmetik ürünleri üretilmeye devam ediyor. Kapatıcı ve renk düzeltici adıyla bilinen concealer da bunlardan biri. Concealer, cilt yüzeyindeki renk farklılıklarını gidermek ve daha canlı bir görünüme sahip olmak isteyenler tarafından kullanılmaktadır. Her cilt tipi için özel üretilmiş birçok çeşidi mevcuttur. Concealer nasıl kullanılır? Renk düzeltici seçerken nelere dikkat edilmeli? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Concealer Nedir, Nasıl Kullanılır Concealer Seçimi Nasıl Yapılmalıdır

Kozmetik mağazalarında ve internet sitelerinde satışa çıkarılan concealer çeşitlerinden bazıları şunlardır: Gözaltı kapatıcıları, nemlendirici concealer ve kremli kapatıcılar.

Concealer Nedir?

Concealer, sivilce ve siyah noktaları kapatmak için kullanılan bir kozmetik ürünüdür. Yaşlılığa bağlı olarak ortaya çıkan kırışıklıkları ve gözaltı morluklarını kapatmak için de concealer kullanılır.

Concealer Nasıl Kullanılır?

Concealer genellikle, makyaj yapmadan önce fondöten ile birlikte kullanılır. Bir tampon ile birlikte cilde sürülen renk düzelticileri, doğum lekesi başta olmak üzere tüm izleri kapatmak için kullanılabilir.

Concealer Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Concealer seçimi, cilt tipine ve rengine göre yapılmalıdır. Kuru bir cilde sahip olan kadınlar, nemlendirici özellikli renk düzelticilerden birini tercih edebilir.