Eğitim Cüre Ne Demek? Cüre Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Cüre Ne Demek? Cüre Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

06.06.2022 - 22:54 | Son Güncellenme:

Küçük canlılar için kullanılan genel anlamda bir kelime bulunmaktadır. Bu kelime cüre kelimesidir. Cüre kelimesinin birden fazla anlamı bulunmaktadır. Ancak tüm anlamları küçük canlılara çıkmaktadır. Kelimenin bir anlamı da ufak tefektir. Aynı zamanda küçük balık anlamına da gelmektedir. Bu anlamlar dışında diğer yavru canlılar için genel olarak bu kelime kullanılabilmektedir. Cüre hakkında tüm detayları derledik.

Cüre Ne Demek Cüre Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Cüre, küçük ve küçük balık anlamlarına gelmektedir. Bunun dışında küçük kuş, at ve ördekler için de cüre kelimesi kullanılabilmektedir. Tüm bunlara genel bir kelime kullanımı düşünüldüğünde cüre kelimesi akla ilk gelen kelime olmaktadır.

Haberin Devamı

 CÜRE NE DEMEK?

 Cüre kelimesi küçük hayvanlar için kullanılan genel bir kelime olarak karşımıza çıkmaktadır. Buna örnek olarak küçük balık verilebilir. Balık dışında ördek, kuş, arı ve at için de cüre kelimesi kullanılabilmektedir. Ancak bu hayvanların yavrusu olmalıdır.

 CÜRE TDK SÖZLÜK ANLAMI NEDİR?

 Cüre kelimesi TDK sözlüğünde birden fazla karşılık bulmaktadır. Bunlardan ilki ise arı yavrusudur. Arıların erkek yavruları için cüre kelimesi kullanılmaktadır. Bunun dışında ufak tefek anlamına da gelmektedir. Küçük ördek, küçük at ve küçük balık bunlara örnektir.