Eğitim Dc Nedir? Kısaca Dc İle Ac Arasındaki Fark Nedir?

Dc Nedir? Kısaca Dc İle Ac Arasındaki Fark Nedir?

02.03.2021 - 16:03 | Son Güncellenme:

Türkçede birçok farklı kısaltma bulunur. Bu kısaltmalar belli bir yapıyı anlatır ve ifade eder. Özellikle DC ve AC tanımları ile beraber arasındaki farklar en merak edilen konulardan biridir. Peki, DC nedir? Kısaca DC ile AC arasındaki fark nedir? İşte bu konuda merak edilen bilgiler.

Dc Nedir Kısaca Dc İle Ac Arasındaki Fark Nedir

 Fizik konusu içerisinde yer alan bir kısaltma olarak DC ve AC öne çıkıyor. Aynı zamanda bu ifadelere akım da denebilir. Fizik dersleri ve konuları açısından ele alındığı zaman oldukça önemlidir. Ayrıca günlük yaşamda ve iş alanlarında kullanılan yapılarda da önemli bir potansiyel teşkil ediyor.

Haberin Devamı

 DC Nedir?

 Uzun ifadesi ile beraber DC doğru akım şeklinde anlatılmaktadır. Tanımlama olarak elektrik yüklerinin yüksek potansiyelden alçak olana doğru sabit bir şekilde artması olarak ifade etmek mümkün. Bu doğrultuda iletkenler, yarı iletkenler ya da yalıtkan maddeler de söz konusu olabilir. Aynı zamanda elektrik yüklerinin aynı yönde akışı doğru akım olarak da anılır. Bu akışı ve akım doğru bir şekilde ve hız ile denge bozulmadan aktif bir şekilde devam eder.

 Kısaca DC ile AC Arasındaki Fark Nedir?

 Öncelikle AC akımının alternatif akım olduğunu söylemek gerekir. Tabii bu akımların aralarında birçok değişik unsur açısından farklılık bulunur.

 - AC akım şiddeti yönü ve zamanına bağlı olarak değişkenlik gösterir.

Haberin Devamı

 - DC açısından ise akım şiddeti her zaman aynı yönde ve sabittir.

 - Aynı zamanda aralarında alan farkı bulunur.

 - Akım yapısına bağlı olarak farklı kullanım alanlarına sahiplerdir.

 Aynı zamanda biri alternatif akım olarak diğeri doğru akım şeklinde çalışma potansiyeli üzerinden akış sağlar. Bu doğrultuda beyaz eşyalar ile beraber birçok teknolojik eşya konusunda akımlar her amaca göre kullanılmaktadır. Fizik açısından ele alındığı vakit formüler bazda da değişkenlik gösterirler.