Eğitim Decacorn Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Decacorn Şirket Örnekleri Nelerdir?

Decacorn Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Decacorn Şirket Örnekleri Nelerdir?

01.07.2022 - 01:52 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin en popüler e-ticaret sitelerinden birisi olan Trendyol, yaklaşık 1.5 milyar dolarlık yeni yatırımını değerlendirmesi ile 16.5 milyar dolara çıkararak "decacorn" tanımına sahip bulunan ilk Türk şirket olma unvanına da sahip oldu. Decacorn ne demek, ne anlama gelir sizler için derledik.

Decacorn Ne Demek, Ne Anlama Gelir Decacorn Şirket Örnekleri Nelerdir

 Yeni bir terim olarak bilinen decacorn, girişim sermayelerinin de değerlendirilmesinde çok önemli bir yer tutuyor. Decacorn terimi ise, değeri 10 milyar doları da geçen şirketler için tercih ediliyor.

Haberin Devamı

 Decacorn Ne Demek?

 Decacorn, girişim sermayelerinin değerlendirilmesi için çok büyük bir önem taşıyor. Değeri yaklaşık 10 milyar doları geçen kişiler için kullanılan Decacorn tabiri ise, dünya genelinde kullanılır.

 Decorn Ne Anlama Gelir? 

 Decacorn ise, oldukça yeni bir terimdir. Değeri yaklaşık bir milyara ulaşan şirketlerin ise, 2013 yılında Cowboy Ventures’ın kurucusu olan Aileen Lee tarafından ‘Unicorn’ olarak adlandırıldıktan sonra on milyar dolar değerlemeye varan şirketler için de bir terim ihtiyacı doğdu. Bu noktada kelime anlamı ve türetilen ‘‘onboynuz’’ olan decacorn ise, değeri on milyar doları geçmiş olan şirketlerin sınıflandırılması için kullanılır.

 Decacorn Şirket Örnekleri Nelerdir?

Haberin Devamı

 Günümüzde taşımacılık konusundan oyun yaratıcılığına kadar pek çok farklı sektörden decacorn olarak bilinen 20’ye yakın şirket yer alıyor. Bunlar ise;

Uber: Uber, yolcularını ve sürücülerini bir araya getiren çift taraflı bir platformdur.

Space X: Space X, Elon Musk tarafından 2002 yılında kurulan Amerikalı bir uzay taşımacılığı olan bir şirkettir.