Eğitim Demir Kaç Derece Erir Ve Donar?

Demir Kaç Derece Erir Ve Donar?

06.10.2022 - 03:59 | Son Güncellenme:

Dayanıklı bir yapıya sahip olan maden olarak öne çıkan demir, 1535 santigrat derece doğrultusunda erir. Tabii farklı koşullar eşliğinde değişkenlik gösterebilir. Peki demir kaç derece erir ve donar? İşte, tüm detaylar.

Demir Kaç Derece Erir Ve Donar


Demir dünya çapında farklı alanlarda en çok kullanılan Madenler içerisinde yer almaktadır. Özellikle dayanıklı, parlak ve aynı zamanda gümüş beyazı bir yapıya sahiptir. Erime ile donma noktası ise farklı dereceler üzerinden ele alınmak suretiyle işlem görür.

Demir Kaç Derece Erir?

Değişik alanlarda değerlendirilen demirin erime noktası 1535 santigrat derece olarak belirlenmiştir. Bu dereceye geldiği andan itibaren demir sıvı hale gelir ve kolayca şekil alır. Erimeden önce yumuşar ve hamur şekline bir kıvama gelir. Bu özelliği sayesinde farklı malzemeler ile kolayca şekil alır.

Demir Kaç Derece Donar?

Demir üzerinden 1536 santigrat derece vermek suretiyle ısı üzerinden donma noktasına gelir. Bu donma noktası ile birlikte demir farklı şekiller alır ve buna uygun biçimde kullanır. Günümüzde erime ile birlikte donma noktası üzerinden birçok farklı alanda kullanılan en önemli madenler içerisinde yer almaktadır.