Eğitim Derişim Nedir, Nasıl Hesaplanır? Derişim Formulü Nedir?

Derişim Nedir, Nasıl Hesaplanır? Derişim Formulü Nedir?

01.06.2022 - 01:54 | Son Güncellenme:

Bir çözelti içerisinde ne kadar çözünen olduğunu gösteren nicelik girişim olarak ifade edilir. Kimyasal bir sürece sahip olarak ele alınır ve belli formül dahilinde gerçekleştirilir. Peki derişim nedir, nasıl hesaplanır? Derişim formülü nedir ayrıntıları ile derledik.

Derişim Nedir, Nasıl Hesaplanır Derişim Formulü Nedir

Çözeltilerdeki çözünmüş madde miktarını değerlendirmek, ele almak ve incelemek için kullanılan terim derişim şeklinde öne çıkar. Özellikle bir kimya terimi olması ile beraber, birçok farklı biçimde ele alınabilir.

Haberin Devamı

 Derişim Nedir?

 Bir çözeltinin içerisinde bulunan madde miktarını incelemek, çözünen miktarı ortaya çıkarmak için ifade edilen terim derişimdir. Kimyasal bir yapı altında ele alınması eşliğinde, formu üzerinden çözeltideki çözünmüş madde miktarı ortaya çıkarır.

 Derişim Nasıl Hesaplanır?

 Derişim hesabı molarite ve normalite arasındaki bağlantı üzerinden ele alınır. Böylece belli bir formül eşliğinde çözeltide bulunan madde miktarını ortaya çıkarır. Böylece miktardaki çözelti derişiminin ne kadar bir yapıya ve sayıya sahip olduğu anlaşılır. Genelde kilogram veya litre gibi yapılar üzerinden ele alınmak sureti ile ifade edilir.

 Derişim Formülü Nedir?

 Herhangi bir çözelti içindeki çözünen madde miktarı girişim üzerinden tanımlanır. Kimyasal terim olması ile beraber derişim hesabını yapabilmek için belli bir formül kullanılır. Bu formül genel olarak molarite ve normalitenin ele alınması üzerinden gerçekleşir.

Haberin Devamı

 N = M x TD

 Yukarıda verilen formül dairede yapılan işlem, çözeltide öne çıkan çözünen miktarını gösterir. Böylece kilogram veya litre ile beraber uq birimi üzerinden ifade edilir.