Eğitim Dido Ne Demek? Şarkılarca Geçen Dido Kelimesinin Anlamı Nedir?

Dido Ne Demek? Şarkılarca Geçen Dido Kelimesinin Anlamı Nedir?

03.03.2021 - 05:29 | Son Güncellenme:

İlgiyle ve severek dinlediğimiz bazı şarkılarda geçen kelimeler bize yabancı gelebilir. Bunlar yöresel şiveler olabilir. Severek dinlenen şarkılardan birisinde dido kelimesi geçer. Bu kelimenin ne anlama geldiği ve ne anlatmak istenildiği merak uyandırır. Dido ne demek? Şarkıda geçen dido kelimesinin anlamı nedir? İşte merakla okuyacağınız bilgileri sizin için derledik.

Dido Ne Demek Şarkılarca Geçen Dido Kelimesinin Anlamı Nedir


Dido kelimesini ilk kez şarkıda duymuş olabilirsiniz. Dido şeklindeki bu kelimenin anlamı ve şarkıda anlatmak istenen nedir sorusunun cevaplarına bakalım.

Dido Ne Demek?

Dido kelimesini ilk kez Kazım Koyuncu' nun sevilen parçası ile duymuş olabilirsiniz. Çünkü şarkıda " dido anam, dido babam, dido nanina.." denmektedir. Kazım Koyuncu dışında pek çok şarkıcı tarafından da seslendirilen bu şarkı ile dido kelimesine aşina olduk. Fakat ne anlama geldiği pek bilinmez. Dido kelimesi Lazca'dır ve " muziplik, tuhaflık" anlamlarına gelmektedir.

Şarkılarda Geçen Dido Kelimesinin Anlamı Nedir?

Bu meşhur ve sevilen şarkıda geçen dido kelimesinin diğer bir anlamı da " yaşlı anne baba" dır. Dido aynı zamanda Kartaca Kraliçesi ve Troya'lı kahraman Aineias'ın sevgilisinin adıdır.

 

Yazarlar