Eğitim Diskopati Nedir, Neden Olur? Diskopati Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diskopati Nedir, Neden Olur? Diskopati Tedavisi Nasıl Yapılır?

04.11.2021 - 16:55 | Son Güncellenme:

Son yıllarda oldukça sık rastlanılan bir hastalık olarak kabul edilen diskopati rahatsızlığı halk arasında bel fıtığı olarak bilinmektedir. İnsan vücudunda bulunan omurlar arasında bulunan kıkırdak dokunun taşarak bacağa giden sinir köklerinin sıkıştırması sonucunda oluşmaktadır.

Diskopati Nedir, Neden Olur Diskopati Tedavisi Nasıl Yapılır

Diskopati özellikle hareket ve duruş bozukluklarında ani durumlarda oluşan bir rahatsızlık olarak bilinmektedir.

Diskopati Nedir? Neden Olur?

Diskopati omurgayı oluşturan omurlar arasındaki disklerin doku yıkımı yahut kireçlenmeye bağlı olarak dışarıya taşarak sinir köklerine veya etraflarındaki dokulara baskı yapmaları sonucunda ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Bel ve boyun bölgelerinde ağrı olarak ortaya çıkmaktadır.

Haberin Devamı

Diskopati oluşumunda ailevi etkenler, yaş veya kişinin aktivitelerinde yanlış hareketler bulunması gibi nedenlerden kaynaklanmaktadır. Diskopati başka hastalıklara bağlı olarak da oluşabilmektedir. Diskopati tedavisinde hastaların yaşam şekillerini değiştirmek ve koşulları iyileştirmek gereği ortaya çıkmaktadır. Hastaların yaşam kalitesi

Diskopati Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diskopati tedavisinde ağrı olan bölge teşhis edilerek medikal tedavi ve fizik tedavi uygulanarak tedavi edilmeye çalışılmaktadır. Ağrı tedavisi uygulanarak diskopati olan bölgeler tedavi edilmeye çalışılmaktadır.

Diskopati tedavisinde uygulanan yöntemler hastada iyileşme sağlamamakta olduğu durumlarda ise cerrahi müdahale yapılabilmektedir. Hastaların ağrı nedeniyle oluşan duruş bozuklukları günlük hayatlarını zorlamaya başladığında ilk tedavi yöntemi olarak ağrının durumunu kontrol etmek duruş ve oturuş bozukluklarını engellemek gerekmektedir.

Haberin Devamı

Diskopati tedavisinde hastanın yaşı ve hastalığın hangi boyutta olduğu da tedavinin şeklini ve yöntemini belirlemek için etken olabilmektedir.