Eğitim Distile Su Nedir, Ne İşe Yarar? Distile Su Saf Mıdır, Nasıl Elde Edilir?

Distile Su Nedir, Ne İşe Yarar? Distile Su Saf Mıdır, Nasıl Elde Edilir?

25.03.2021 - 12:18 | Son Güncellenme:

İnsan hayatının devamı için vücuda en çok gereken madde sudur. Susuz yaşamak mümkün değildir. Böyle olunca da suyun önemi büyüktür. Bazı durumlarda ise saf su kullanılmaktadır. Distile su da tercihler arasındadır. Peki, distile su nedir? Ne işe yarar ve nerelerde kullanılır? Bu sorular internette sıkça karşımıza çıkmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Distile Su Nedir, Ne İşe Yarar Distile Su Saf Mıdır, Nasıl Elde Edilir

Distile su, bir çeşit saf sudur diyebiliriz. Aslında yine suyun kendisinden elde edilir. Sağlık alanında sıkça kullanılan distile su tam olarak nedir öğrenelim.

Haberin Devamı

Distile Su Nedir? Ne İşe Yarar?

Distile su, aslında arındırılmış su demektir. Suyun yoğunlaştırılması ve damıtılması da diyebileceğimiz distile su genellikle laboratuvarlarda ve sağlık alanında kullanılır. Bir diğer adı olan steril su olarak da bilinir.

Distile Su Saf mıdır? Nasıl Elde Edilir?

Distile su, saf sudur. Çünkü arıtılarak elde edilir. Distile su, suyun buharlaşıp tekrar damıtılması ile elde edilir. Bu sayede su kaynama noktasına ulaştığı anda buharlaşır. Buharlaşmayan maddeler ise çöker. Buharın tekrar damıtılması ile de distile su oluşur.