Eğitim Doğal Çevre Nedir? Kısaca Doğal Çevre Örnekleri Nelerdir?

Doğal Çevre Nedir? Kısaca Doğal Çevre Örnekleri Nelerdir?

02.03.2021 - 16:20 | Son Güncellenme:

Doğal çevre genelde insanların sık sık kullandığı bir kavramdır. Bu bakımdan daha sık kullanılması için anlamı bilinmelidir. Anlamı bakımından da kolay ve akılda kalır bir anlamı vardır. Bu bakımdan bu anlamın bilinmesinde fayda vardır. Bu sayede bu kavram kendisine günlük hayatta daha çok yer edinebilir. Bu nedenle doğal çevre nedir ve örnekleri nelerdir gibi soruları sizler için derledik.

Doğal Çevre Nedir Kısaca Doğal Çevre Örnekleri Nelerdir

 Doğal çevre genelde ilkokulda öğrencilere öğretilen bir kavramdır. Bu bakımdan çok basit bir şekilde öğrencilere de öğretilir. Buna rağmen anlamı bakımından bazı durumlarda unutulmalar olabilir. Doğal çevre genel itibari ile birlikte doğa kavramı ile çok yakından ilgilidir.

Haberin Devamı

 Doğal Çevre Nedir?

 Doğa kelimesinden doğal kelimesi türer. Bu da ilk kelimenin anlamı bakımından hali hazırda doğada bulunduğu anlamını verir. Çevre de etraf ya da alan anlamında kullanılır. Bu bakımdan iki kelime bir araya gelince anlam bakımından var olan çevre anlamında kullanılabilir. Var olan çevre hali hazırda hep var oluş ya da insanlar tarafından yapılmamış anlamındadır. Bu bakımdan doğal çevreye tanım olarak insan eli değmemiş her şey denilebilir. Çünkü insan eli değen herhangi bir şey doğal olmaktan çıkıp yapay hale gelmiştir.

 Kısaca Doğal Çevre Örnekleri Nelerdir?

 Doğal çevreye pek çok örnek verilebilir. Denizler tamamen milyonlarca yıl içerisinde kendi kendilerine oluşmuştur. Bu bakımdan doğal çevreye örnektir. Ormanlar da insan eli değmemiş halde olabilmektedir. Balta girmemiş ormanlar da doğal çevreye güzel bir örnektir. Doğal çevreye bir örnek de geniş yayla ve ovalar verilebilir. Yer hareketlerinin uzun yıllar boyunca gerçekleşmesinden dolayı ortaya çıkarlar. Bu bakımdan insan eli onlara değmez. İnsan elinin değmediği her şey gibi ova ve yaylalarda tamamen doğal çevreye örnektir.