Eğitim Doğal Sistemler Nelerdir? Doğal Sistemi Oluşturan Unsurlar

Doğal Sistemler Nelerdir? Doğal Sistemi Oluşturan Unsurlar

07.04.2021 - 02:11 | Son Güncellenme:

Antroposen'e fayda sağlamak için yaşam tarzı düzenlemeleri yapmak, insanın hayatta kalması için çok önemlidir. 21. yüzyılın iletişim sistemlerinin güçleri kutlanırken, küresel ilerlemeye zemin hazırlamak için bir uyarı hikayesine ihtiyaç vardır. Peki, doğal sistemler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Doğal Sistemler Nelerdir Doğal Sistemi Oluşturan Unsurlar


Doğal sistemler açıktır ve bunların varlığı, sınırlarının ötesindeki etkilere bağlıdır. Bugün gözlemlenen sistemler, kıtaların iklimi ve düzeninin yaşamın dağılımı ve bileşimi ile etkileşime girdiği, değişen bir dünyada milyonlarca yıllık evrimin ürünüdür.

Doğal Sistemler Nelerdir?

İnsanlar, dünya gezegeninin koruyucularıdır ve hayatta kalmak için kaynaklarına bağımlıdır. Ağ oluşturma ve iletişim gelişmeleri, gezegenin ve flora ve faunasının hayatta kalmasını mümkün kılmak için izleme süreçlerine yardımcı olur.

Dünya gezegeninin nasıl çalıştığını bilmek, tüm insan varoluşu için temeldir. Doğal sistemler, hayatta kalmak için temel ihtiyaçlarımızı karşılar. Bu ifade apaçık görünse de, mevcut nesillerin hayatta kalma kaynaklarından gittikçe uzaklaşan yerleşim alanlarında büyüdüklerinin farkına varılması endişe kaynağıdır. Mevcut tahminlere göre dünya insanlarının yüzde 60'ından fazlası şehirlerde yaşıyor. Olası günlük yaşam deneyimleri, yerel mahallelerde yoğunlaşan binalar, ulaşım bağlantıları ve hizmet sağlayıcılarla - kendileri de kentsel yaşam yapılarıyla çevrilidir.

Şehir hayatı, kırsal manzaraları yüksek binalara, hızlı geçiş sistemlerine, alışveriş ve eğlence merkezlerine, asfalt yüzeylere ve sürekli tükenen yeşil alanlara dönüştürür. Karmaşık taşıma ve iletişim sistemleri, malzeme değişimini mümkün kılar. 'Topluluk' ve aidiyet, kent sakinlerinin birbirleriyle ve yarattıkları sistemlerle günlük etkileşimlerinde buldukları veya buldukları yer yapılarıdır.

İnsanoğlunun doğal sistemlerle ilişkisinin bir sonucu, arz kaynağından mekansal olarak uzaklaşmaktır. Suya kentsel erişim basit bir örnek sağlar. Örneğin musluk ve şişelenmiş su, kentsel hayatta kalma açısından kritik öneme sahiptir. Bununla birlikte, barajlar ve rezervuarlar gibi toplama noktaları aracılığıyla kentsel nüfuslara ulaştırılmaları, arıtma ve geri dönüşüm tesislerine ek olarak siyasi sınırlar ve çeşitli dağıtım sistemleri dahil olmak üzere genellikle karmaşık ağ sistemlerinden geçmelidir. Bu akışların tümü, nihai varış noktalarına transfer bağlantıları için iletişim sistemlerine bağlıdır.

Doğal Sistemi Oluşturan Unsurları Ayakta Tutmak

Değişime hazır olma, ağa bağlı dünyamızda sürdürülebilir bir şekilde nasıl yaşayacağımızı öğrenmek için temeldir. Kısaca kuvvetler şunlardır:

Haberin Devamı

Birincisi, doğal ekolojik denge, sonuçta ortaya çıkan iklim ve atmosfer olayları, sel, yangınlar, kıyı erozyonu, yaprak dökümü ve çölleşme gibi doğal afetlerle bozulmuştur. Antroposene fayda sağlamak için ayarlamalar yapmak, insanın hayatta kalması için temel kabul edilebilir.

İkincisi, insanların mega kentlere yoğunlaşması, doğal sistemlerin rahatsızlıklarını şiddetlendiriyor ve hava, su ve toprak kirliliğine katkıda bulunuyor.

Üçüncüsü, inşa edilen manzara insanların hayal gücünü değiştirir. Çiftçilik hayatı ve gıda üretimi, giderek daha büyük ölçekli ticari işletmelerdir. İnsanlar, arazi ve yaratılan manzaralar arasındaki bağlar, günlük yaşamın kırsal geçimden sonsuza kadar ayrıldığı zengin hegemonları yansıtıyor. Karar verme lenslerine, doğaya olan bağımlılığımızın ve doğayla kırılgan bağlarımızın hatırlatılması gerekir.