Eğitim Dönence Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Dönencelerin Özellikleri Nelerdir?

Dönence Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Dönencelerin Özellikleri Nelerdir?

12.06.2021 - 04:33 | Son Güncellenme:

Coğrafyada kullanılan birçok terim vardır. Bu terimlerden biri dönencedir. Lise öğrencilerinin coğrafya dersinde öğrendiği bir konudur. Dönence kelimesi günümüzde de oldukça sık kullanılan bir kelimedir ve uzun bir süredir de dilimizde bulunmaktadır. Dönencenin ne olduğunu, TDK’ya göre anlamını ve dönencelerin ne gibi özellikleri olduğunu sizler için derledik.

Dönence Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Dönencelerin Özellikleri Nelerdir

Dönence kelimesinin diğer bir adı tropikadır.

Dönence Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Dönencenin TDK Sözlüğüne göre tek bir anlamı vardır ve coğrafya terimidir. Dönencenin TDK Sözlüğüne göre anlamı Yerküre üzerinde, güneş ışınlarının yılda iki kez dik açı ile geldiği, sıcak kuşağın kuzey ve güney sınırlarını oluşturan ve Ekvator'un 23° 27' kuzey ve güneyinden geçtiği varsayılan iki çemberden her biri, tropika.

Dönencelerin Özellikleri Nelerdir?

Dönencelerin birçok özellikleri vardır ve dönenceler arasında ikiye ayrılır. Bunlar Yengeç Dönencesi ve Oğlak Dönencesidir. . Kuzey Yarım Küre’de bulunan Yengeç dönencesidir, Güney Yarım Küre’de bulunan oğlak dönencesidir. Dönenceler orta kuşak ve tropikal kuşağı birbirinden ayırmaktadır ve dönenceler, güneş ışınlarının düz zeminlere dik geldiği en son noktalardır.