Eğitim Dramatik Sanatlar Nelerdir? Edebiyatta Dramatik Sanatlar Örnekleri

Dramatik Sanatlar Nelerdir? Edebiyatta Dramatik Sanatlar Örnekleri

23.05.2021 - 03:59 | Son Güncellenme:

Dramatik Sanatlar terimi insanların merak ettiği konulardan biridir. Bu nedenle de hakkında araştırmalar yapılmaktadır. Dramatik Sanatlar nelerdir? Edebiyatta dramatik sanat örnekleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Dramatik Sanatlar Nelerdir Edebiyatta Dramatik Sanatlar Örnekleri

İnsanların eyleme dönüştürmüş olduğu ifadeler ile bir olayı, bir olguyu ya da kendini anlatmış olduğu sanatlara verilen isimdir. Dramatik sanatlar günümüzde de çok ilgi görmektedir. Bu nedenle de insanlar tarafından sıklıkla merak edilen konular arasında yer almaktadır.

Dramatik Sanatlar Nelerdir?

İnsanların bir olayı, olguyu, durumu veya kendisini eyleme dönüşen ifadeler ile anlatması dramatik sanat olarak isimlendirilmektedir. Dramatik sanat örnekleri;

Haberin Devamı

Sahne sanatları

Tiyatro

Müzikal

Opera

Sinema

Gölge Oyunları gibi türlerin genel ismidir.

Dramatik sanatlar, ritmik sanatlar ismi ile de bilinmektedir. Bu sanat türünde insan kendisini veya bir olayı anlatmaktadır.

Dans: Bu sanat türü bilinen en eski sanat türlerinden biridir. Dans sanatı müzik temposuna uyularak yapılmaktadır. Estetik bir şekilde yapılan düzenli vücut hareketleridir. Dans sanat olarak sürekli gelişmekte ve yenilenmektedir. Bunun yanında evrensel boyut taşımaktadır. Pek çok dans türü de bulunmaktadır.

Opera: Bu sanat türünde genellikle mitolojik ya da tarihi olaylar işlenmektedir. Konular drama eşliğinde anlatılmaktadır. Sözler genelde şarkılı bir şekilde söylenmektedir. Operet ise eğlenceli konuların ele alındığı sanat türüdür. Olaylar çoğunlukla gülünç, toplumsal, siyasi yergiler içermektedir. Operet de bir müzikal sahne oyunu kategorisinde yer almaktadır.

Tiyatro: Sahnede ve seyircilerin karşısında oyuncuların sergilemiş oldukları edebi türe verilen isimdir. Tiyatroda insan insana insanca anlatılmaktadır. Tiyatro içerisinde pek çok ögeler bulunmaktadır. Bunlar;

Haberin Devamı

Işıklandırma

Sahne Düzeni

Dekor

Müzik

Kostüm

Oyunculuk şeklindedir.

Tiyatro eserleri müzikli ya da müziksiz olarak sergilenebilmektedir. Müzikli olanlar opera, operet, müzikal, pandomima, revü, bale, skeç olarak isimlendirilir. Müziksiz olanlar ise dram, komedi, trajedi olarak isimlendirilmektedir.