Eğitim DUS Nedir? Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı Ne İşe Yarar, Kimler Girebilir?

DUS Nedir? Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı Ne İşe Yarar, Kimler Girebilir?

20.08.2021 - 01:52 | Son Güncellenme:

Tıp alanında uzmanlık elde etmek için yapılan TUS’un bir benzeri diş hekimliği için yapılır. Adaylar diş hekimliği alanında uzman unvanı kazanabilmek için DUS’a girmek zorundadır. Diş hekimliği fakültesinde uzmanlık eğitimi alarak daha sonra da belli bir alanda uzmanlaşarak ilerleyecek olan adaylar, DUS ile bunu gerçekleştirir. DUS nedir sizler için derledik.

DUS Nedir Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı Ne İşe Yarar, Kimler Girebilir

ÖSYM tarafından diş hekimliğinde uzmanlaşacak adayların objektif bir şekilde değerlendirilebilmesi için DUS yapılır.

Haberin Devamı

 DUS Nedir? 

 DUS, Tıp alanında belli bir alanda uzmanlık almak isteyen kişiler için yapılan TUS sınavının bir başka çeşididir. Diş hekimliğinde uzmanlık elde etmek isteyen adayların ÖSYM’nin düzenlediği DUS’a girmesi gerekir.

 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı Ne İşe Yarar?

 Diş hekimliğinde uzmanlık sınavı, diş hekimliğinde uzmanlık elde etmek isteyen adayların bir alan üzerinde yoğunlaşarak o alan üzerinde eğitim almasını sağlar. Adayların hayatına yön verecekleri alanı seçmesi için çok önemlidir.

 DUS’a Kimler Girebilir?

 DUS’a girebilmek için gereken en temel şart, Türkiye’de diş hekimliği yapabilme yetkisine sahip olmaktır. Erkeklerin askerlikle bir ilişkisinin olamaması gerekir. Aynı zamanda çalışmak için bedenen ve ruhen bir engel olmaması önemlidir. DUS’a girmek isteyen adayların o yıl okulla ilişiğini kesmiş olmamaları gerekir.