Eğitim Eğitim Hakkı Nasıl Kullanılır? Sevgi Evlerinde Eğitim Hakkı Nasıl Alınır?

Eğitim Hakkı Nasıl Kullanılır? Sevgi Evlerinde Eğitim Hakkı Nasıl Alınır?

20.05.2021 - 16:23 | Son Güncellenme:

Eğitim hakkı, her insanın doğuştan sahip olduğu haklar arasında yer almaktadır. İnsanlar eğitim ile ilgili haklarını merak etmekte ve konu ile alakalı olarak araştırmalar yapmaktadır. Eğitim hakkı nasıl kullanılır? Sevgi evlerinde eğitim hakkı nasıl alınır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Eğitim Hakkı Nasıl Kullanılır Sevgi Evlerinde Eğitim Hakkı Nasıl Alınır

Eğitim hakları insanların temelde sahip olmuş olduğu haklardan bir tanesidir. Cinsiyet ayrımı yapılmaksızın her bireyin eğitim hakkı vardır. Eğitim hakkı Türkiye'de de pek çok kişi tarafından kullanılan haklar arasında yer almaktadır.

Haberin Devamı

 Eğitim Hakkı Nasıl Kullanılır?

 İnsanların doğuştan gelen bazı hakları vardır. Eğitim hakları da bunlardan bir tanesidir. Güvenlik hakkı, barınma hakkı, sağlıklı yaşam hakkı, korunma hakkı doğuştan sahip olduğumuz haklar içerisinde yer almaktadır. 

 Eğitim hakkı ülkemizde 12 yıl zorunludur. Bunun yanında ücretsiz olarak devlet tarafından karşılanmaktadır. Türkiye'de eğitim İlkokul 4 yıl, ortaokul 4 yıl, lise 4 yıl şeklindedir. Çocuk Hakları Sözleşmesine göre çocukların eğitim haklarının fırsat eşitliği temelinde gerçekleşmesi gerekmektedir. Bu durumdan da devletler sorumlu tutulmaktadır.

 Sevgi Evlerinde Eğitim Hakkı Nasıl Alınır?

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yapmış olduğu bir çalışma neticesinde Sevgi Evlerinde kalan çocuklardan 500 çocuk özel okullara ücretsiz gönderilecek. Bunun yanında çocukların bu okullarda sıkıntı yaşamamaları adına tüm ihtiyaçları da devlet tarafından karşılanacaktır. 

Haberin Devamı

 Bakanlığın yaptığı çalışma öğrencilerin başarıları göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Proje kapsamında Sevgi ve çocuk evlerinde kalan çocukların akademik, sosyal, kültürel, sportif, sanatsal başarılarının arttırılması amaçlanmaktadır.