Eğitim Elektromanyetik Kirlilik Nedir, Neden Olur? Elektromanyetik Kirlilik Nasıl Önlenebilir?

Elektromanyetik Kirlilik Nedir, Neden Olur? Elektromanyetik Kirlilik Nasıl Önlenebilir?

01.06.2022 - 16:46 | Son Güncellenme:

Elektromanyetik kirlilik, günlük yaşamda elektrik akımını taşıyan kablo ve benzeri malzemelerin bazı frekans dalgalarını yayması ile insanların hayatı ile belirli tehditlerin oluşması ile ortaya çıkmaktadır. Elektromanyetik kirlilik, insanların yaşamında görünmeyen bir etki yaratmaktadır. Mikro dalga fırınlarının yaratmış olduğu elektromanyetik kirlilik en büyük örnekleri arasında yer almaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Elektromanyetik Kirlilik Nedir, Neden Olur Elektromanyetik Kirlilik Nasıl Önlenebilir

Elektromanyetik kirlilik, günlük hayatı kolaylaştıran birçok teknolojik malzemenin, etrafa yaymış olduğu frekans dalgaları ile bazı tehditleri ortaya çıkarma sürecidir. Daha dikkatli kullanım, oluşacak risklerin düşmesini sağlayacaktır.

Haberin Devamı

 Elektromanyetik Kirlilik Nedir?

 Göz ile görünmesi mümkün olmayan, bazı cihazların kullanımı ile oluşan çevresel atık olarak tanımlanması mümkündür. Cep telefonu ve baz istasyonları bunların başında gelmektedir. Günlük yaşamda cep telefonu kullanımı oldukça yaygın hale gelmesi, beraberinde Elektromanyetik kirliliği nedenini oluşturmaktadır.

 Elektromanyetik Neden Olur?

 Elektromanyetik, elektrik ile çalışma pozisyonu olan malzemelerin oluşturduğu etkidir. Radyo ve televizyonlar da bunların arasında yer almaktadır. Tüm canlılar üzerinde olumsuz etkiler yaratan Elektromanyetikler, kullanımının azaltılması ve mümkün oldukça az kullanılması sağlık açısından olumlu sonuçlar alınmasına yardımcı olmaktadır.

Haberin Devamı

 Elektromanyetik Kirlilik Nasıl Önlenebilir?

Kişilerin gece uyku zamanında cep telefonu ve çalar saatler kesinlikle uzak tutulması gerekmektedir.

Pil ile çalışan ürünler tercih edilmelidir.

Elektrikli battaniye kullanımı olması halinde yatmadan önce kesinlikle kapatılması 

Gece uyku halinde televizyon ve ışık kullanımından uzak durulması gerekmektedir. 

Bazı elektronik cihazların kullanımından uzak durulması gerekmektedir.