Eş Anlamlı Kelimeler Cömert Eş Anlamlısı Nedir? Cömert Kelimesinin Eş Enlamı Olan Sözcükler

Cömert Eş Anlamlısı Nedir? Cömert Kelimesinin Eş Enlamı Olan Sözcükler

18.06.2021 - 14:47 | Son Güncellenme:

İnsanlara hayatta verilen bir takım sıfatlar bulunmaktadır. Bu sıfatlar arasında olumlu ve olumsuz pek çok ifade bulunmaktadır. Bu ifadelerin aynı zamanda birden çok anlamları da bulunmaktadır. Çok fazla karşılaşılan bu tür kelimelerden bir tanesi de cömert kelimesidir. Peki, cömert kelimesinin eş anlamlısı nedir? Kaç tane eş anlamlı kelimesi bulunmaktadır? İşte, cömert kelimesinin yerine kullanılabilen kelimeler.

Cömert Eş Anlamlısı Nedir Cömert Kelimesinin Eş Enlamı Olan Sözcükler

Cömert kelimesine Türk Dil Kurumu üzerinde yer verilmektedir. TDK'de cömert kelimesinin iki farklı tanımı yapılmıştır. Bu tanımda yer alan ifadeler aynı zamanda cömert kelimesinin eş anlamı kelimesi olarak da kullanılmaktadır

Haberin Devamı

 Cömert Eş Anlamlısı Nedir?

 Cömert kelimesinin eş anlamlısı olan sözcükler birden fazladır. Bu kelimeler bonkör, semih, eli açık ve bazı durumlarda da verimli kelimeleri olabilmektedir. Yani cümle içlerinde cömert kelimesinin yerine bu kelimeler rahatlıkla kullanılabilir.

 Cömert Kelimesinin Eş Anlamı Olan Sözcükler

 Farsça bir kelime olan cömert ifadesinin dilimizde kullanımı oldukça yaygındır. Eli açık, elinde bulunanı paylaşmaktan ve dağıtmaktan çekinmeyen insanlar için bu ifade kullanılmaktadır.

 "Cömertlik hayatın sağlamış olduğu güzel erdemlerden bir tanesidir"