Eğitim Eyeliner Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Eyeliner Nasıl Çekilir?

Eyeliner Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Eyeliner Nasıl Çekilir?

10.03.2021 - 04:02 | Son Güncellenme:

Eyeliner nasıl çekilir ve nedir? Doğru şekilde eyeliner çekmenin çeşitli kuralları bulunmaktadır. Bunlara dikkat ederek çok daha başarılı şekilde alınır kullanabilmek mümkündür. Daha başarılı eyelinerlar çekebilmeniz için ipuçlarını derledik.

Eyeliner Nedir Yeni Başlayanlar İçin Eyeliner Nasıl Çekilir

Eyeliner kirpiklerin dip kısmına, göz kapağı üzerine bir çizgi çekilmesini sağlayan kalemdir. Göz alıcı makyajların en önemli unsurlar arasında bulunur. Eyeliner aracılığıyla çok daha etkileyici bakışlara sahip olmak mümkündür.

Eyeliner Nedir?

Eyeliner bir makyaj kalemidir. Bu kalem aracılığıyla, gözün üst kısmına kirpiklerin altına ve göz kapağının üstüne bir çizgi çekilebilir. Bu çizgi gözün ön tarafından başlar ve göz kapağının alt kısmını takip ederek devam eder. Göz kapağı bittikten sonra kısa bir süre daha devam ederek çok daha etkileyici bir görüntü oluşturur.

Yeni Başlayanlar İçin Eyeliner Çekme Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eyeliner çekerken dikkat edilmesi gereken şeylerin başında gözlerinizi tutmak gelmektedir. Gözlerinizi tutarak daha fazla gerilmesini sağlayabilir ve çok daha başarılı çizimler yapabilirsiniz. Doğru rengi seçmeniz de çok önemlidir.

Likit eyeliner kullanımı öncesinde kalemle hatları belirlemek size ciddi anlamda yardımcı olacaktır. Hata yaptığınız durumlarda kulak pamukları ile çiziminizi düzeltebilirsiniz. Likit eyelinerların kuruması biraz zaman alabilmektedir. Sabırlı olun. Son olarak ise, primer kullanmayı ihmal etmeyin. Primer kullandığınızda eyelinerınız kalıcı hale gelecektir.