Eğitim Fallus Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Fallus Evresi Ne Demek?

Fallus Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Fallus Evresi Ne Demek?

13.09.2022 - 16:33 | Son Güncellenme:

Fallus, Fransızca kökenli bir kelimedir ve Latince phallus kökünden gelir. Fransızca kökenli olan fallus kelimesi Türkçede erkek cinsel organı demektir. Fallus, tarihte ilk kez 1975 senesinde bir eserde geçmiştir. Fallus ne demek ve fallus evresi nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Fallus Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Fallus Evresi Ne Demek

Fallus evresi çocukların 3 ile 7 yaş arasındaki cinsel farkındalık dönemidir. Bu dönemde çocuklar karşı cinse ilgi duymaya başlarlar.

Fallus Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Fallus kelimesini birçok kişi internette ya da günlük hayatta sıklıkla görmektedir. Bu nedenle anlamını merak ederek internet üzerinden araştırmakta ve öğrenmek istemektedir. Dilimize birçok farklı dilden kelime geldiği gibi fallus da Fransızcadan gelmiş olan bir kelimedir. Fransızca kökenli bir sözcük olan Fallus sözcüğünün Türk Dil Kurumundaki anlamı erkeklik organı demektir. Fallus, kelime olarak tarihte ilk kez 1975 senesinde kullanılmıştır. Latince phallus sözcüğünden alıntı olarak kullanılır.

Fallus Evresi Ne Demek?

Fallus evresi fallik dönem olarak da bilinen psikoseksüel gelişimin üçüncüsüdür. Çocukların 3. yaş sonundan 7. yaş sonuna kadar sürer ve bu dönemde çocuklar cinsel farkındalıklarına varırlar. Çocuklar bu dönemde sevgilerini kendileri dışında karşı cinse yöneltmeye başlarlar. Erkek çocuklarında ilk aşk anneyken kız çocuklarında da babadır. Bu evreyi rahat ve sorunsuz bir şekilde atlatan çocuklar yaşamları boyunca sağlıklı ve mutlu olurlar. Eğer bu dönemde sorunlar çıkar ve sağlıklı bir şekilde atlatılamazsa çocuğun ileriki dönemlerinde sorunlar ortaya çıkabilir. Bu sorunlar cinsel hayat, cinsel yönelim ya da karşı cinsle ilgili olabilir.