Eğitim Flop Ne Demek? Sosyal Medyada Kullanılan Flop Kelimesinin Anlamı Nedir?

Flop Ne Demek? Sosyal Medyada Kullanılan Flop Kelimesinin Anlamı Nedir?

12.03.2021 - 01:39 | Son Güncellenme:

Flop kelimesine günlük hayatta özellikle son yıllarda sıklıkla rastlanmaktadır. Televizyonlarda, gazetelerde ama en fazla da sosyal medyada rastlanan flop kelimesi çok merak edilmektedir. Sosyal medya kullanımının yaygınlaşması ile birlikte farklı sözcükler de günlük yaşamda yer almaya başlamıştır. Flop sözcüğü de bunlardan birisidir. Flop ne demek? Sosyal medyada kullanılan flop kelimesinin anlamı nedir? Flop kelimesi hakkında merak ettiğiniz konuları sizler için derledik.

Flop Ne Demek Sosyal Medyada Kullanılan Flop Kelimesinin Anlamı Nedir

 Flop sözcüğü sosyal medya kullanıcıları tarafından bilinen çokça kullanılan bir tabirdir.

Haberin Devamı

 Flop Ne Demek?

 Flop kelimesi sosyal medyanın bir alanı olan Instagram'da kullanılan ve ınstagramı yoğun şekilde kullanan kullanıcılar tarafından da bilinen bir ifadedir. Flop kelimesi İngilizce bir sözcüktür ve anlam olarak " başarısız olmak, çöküvermek, düşüvermek, fiyasko ile sonuçlanmak, güme gitmek, batmak" gibi manaları kapsar.

 Sosyal Medyada Kullanılan Flop Kelimesinin Anlamı Nedir?

 Instagram sosyal medyanın daha çok fotoğraf paylaşılan alanıdır. Sözel değil görsel paylaşımların ve story'lerin paylaşıldığı bir mecradır. Instagramda kullanıcının paylaştığı fotoğraflarının yetersiz ya da hiç "beğeni" olmaması durumu "flop" sözcüğü ile anlatılır. Bu durumda bir paylaşımın "flop kaldığından" söz edilir