Eğitim Frappuccino Nedir, Nasıl Yapılır? Frappuccino Özellikleri Nelerdir?

Frappuccino Nedir, Nasıl Yapılır? Frappuccino Özellikleri Nelerdir?

27.10.2021 - 01:38 | Son Güncellenme:

Günümüzde farklı lezzetlerde pek çok kahve çeşidi bulunmaktadır. Frappuccino bunlardan birisidir. Her mevsim severek tüketilen frappuccino pek çok kişi tarafından evlerde hazırlanmaktadır. Peki frappuccino nedir, nasıl yapılır? Frappuccino özellikleri nelerdir? Sizlere frappuccino hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Frappuccino Nedir, Nasıl Yapılır Frappuccino Özellikleri Nelerdir

 Frappuccino kahve zincirlerinin menüsünde yer alan en gözde içeceklerden birisidir. Oldukça çeşitleri olan bu kahveyi evde yapabilmek ise mümkündür.

Haberin Devamı

 Frappuccino Nedir?

 Frappuccino bir kahve çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Fakat frappuccinonun içerisinde kahve bulundurmayan çeşitleri de bulunmaktadır. Kahve veya diğer ana bileşenlerin buz ve çeşitli maddeler ile karıştırılması ve üzerine kremşanti dökülmesi sonucu oluşan içeceğe frappuccino adı verilmektedir. Karamelli, meyveli veya kafeinsiz gibi farklı çeşitleri de bulunmaktadır. 

 Frappuccino Nasıl Yapılır?

 Krema bazlı frappuccinolar daha çok meyve veya meyve şurupları ile hazırlanmaktadır. Bunlar arasında en çok sevileni vanilyalı veya karamelli çeşitleri olmaktadır. Karamelli frappuccino yapmak için yarım su bardağı süt, çeyrek su bardağı demlenmiş filtre kahve, 1 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı karamel, buz ve krem şanti malzemelerine ihtiyaç duyulmaktadır. Karamelli frappuccino şu şekilde yapılmaktadır:

Haberin Devamı

 - Filtre kahve, süt, şeker ve buz blender içerisine konulur ve buzlar tamamen kırılana kadar karıştırılır.

 - Servis edilecek bardağın kenarından karamel 1 tatlı kaşığı kadar akıtılır.

 - Daha sonra bardağa blenderdan geçirilen karışım konulur.

 - Son olarak hazırlanan krem şanti bardağın en üstüne konulur.

 Frappuccino Özellikleri Nelerdir?

 Frappuccino kahve bazlı bir içecektir. Fakat kafeinsiz frappuccino bulmak veya hazırlamak da mümkündür. En önemli özelliği soğuk bir şekilde tüketilmesidir. Yumuşak bir tada sahip olan frappuccinonun meyvelisinden espressolusna kadar çeşitlerini bulmak mümkündür.