Eğitim Freesync Nedir? Monitörlerde Freesync Ne Anlama Gelir?

Freesync Nedir? Monitörlerde Freesync Ne Anlama Gelir?

08.03.2021 - 16:26 | Son Güncellenme:

Freesync kelimesini yeni bir bilgisayar almayı düşünüyorsanız veya bilgisayarınızla ilgili bir sıkıntı yaşıyorsanız duyma ihtimaliniz oldukça yüksektir. Freesync nedir? Freesync ne işe yaramaktadır? Freesync kelimesi ne için kullanılmaktadır? Sizler için freesync kelimesini ne anlama geldiğini ve ne işe yaradığını araştırdık. Sizler için freesync kelimesini ve ne anlama geldiğini detayları ile derledik.

Freesync Nedir Monitörlerde Freesync Ne Anlama Gelir

Freesync kelimesini bilgisayar sisteminden kullanılmaktadır. Freesync VSync yerine geliştirilmiş bir teknolojidir.

Freesync Nedir?

Freesync ekranda oluşan yırtılmaları önlemesi için geliştirilmiş bir teknolojidir. Freesync teknolojisini bilgisayar konusunda uzmanlardan biri olan AMD geliştirmiştir. Freesync yırtılmaları önlemek için yapılmıştır ayrıntılı anlatılması gerekirse bu teknoloji kapalıyken ekranda oturmayan grafiklerin olması muhtemeldir.

Oyun esnasında grafiklerin düzgün bir şekilde olması gerekirken bazı grafiklerin kaymış olduğu görülebilir. Oyun oynamak için fazlasıyla önemli olan bir teknolojidir. Teknik olarak ekran yırtılması FPS’in ekran tazeleme hızıyla uyuşmamasından dolayı oluşan bir görüntü sorunudur.

Bu görüntü sorunu oyunlarda oyuncuları aşırı rahatsız etmekte ve oyun içerisinde sorun oluşmasını sağlamaktadır. Monitör ekran kartının oluşturduğu hıza ayak uyduramamasından kaynaklanan sorun oyun içi hareketlerde daha fazla sıkıntı yaratmaktadır.

Monitörlerde Freesync Ne Anlama Gelir?

Freesync teknolojini kullanmak için freesync teknolojisini değiştiren monitöre ihtiyacınız var. Freesync teknolojisi olan monitörü uyumlu bir sisteme bağlayarak monitör ayarlarından aktifleştirilmesi gerekmektedir. Freesync teknolojisini destekleyen monitör için bu teknolojiyi destekleyen ekran kartına da sahip olmanız gerekmektedir.

Freesync teknolojisi monitör ve ekran kartı arasında bir ilişki kurduğu için monitör ve ekran kartı bu teknolojiyi desteklemelidir. Freesync teknolojisi bilgisayar üzerinden grafik ayarlarından ayarlanabilmektedir. Uyumlu ekipmanları aldıktan sonra teknolojiyi etkinleştirmek oldukça basittir. Monitörde freesync olmadıktan sonra ekran kartınız bu teknolojiyi desteklese de kullanamazsınız. Monitör grafikleri gösterdiği için monitörün teknolojileri desteklemesi ve hızlı görüntü alıyor olması oldukça önemlidir.