Eğitim Gainz Ne Demek, Türkçesi Nedir? Fitness Gainz Ne Demek?

Gainz Ne Demek, Türkçesi Nedir? Fitness Gainz Ne Demek?

09.06.2022 - 17:05 | Son Güncellenme:

Daha çok vücut geliştirme amaçlı öne çıkan, kas kazanımı anlamı ile gainz kelimesi kullanılır. Genelde vücut geliştirme ile ilgilenen sporcuların dile getirdiği ve kullandığı kelimelerden biridir. Peki, gainz ne demek, Türkçesi nedir? Fitness gainz ne demek ayrıntıları ile derledik.

Gainz Ne Demek, Türkçesi Nedir Fitness Gainz Ne Demek

Vücut geliştirme üzerinden yapılan çalışmalar eşliğinde elde edilen kas kazanımı gainz olarak bilinir. Bu spor dalı ilgilenen kişiler genelde aralarında kas kazanımı elde ettiklerinde bu kelimeyi değerlendirir.

Gainz Ne Demek?

Gainz kelimesi vücut geliştirme üzere kas kazanımı olarak ifade edilir. Geliştirme üzerine çalışmalar gerçekleştiren sporcuların aralarında kullandığı bir sözcüktür. Kökeni Arnavutça olması ile birlikte yerleşik olarak Türkçede kullanılır. Belli olan da Vücut geliştirme ile ilgilenen Sporcular kaslarını güçlendirir zaman bunu gainz olarak adlandırır.

Gainz Türkçesi Nedir?

Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı vakit gainz kelimesi kas kazanımı olarak ifade edilir. Arnavutça üzerinden Türkçeye çevrildiği vakit bu şekilde bir anlama sahiptir. Sporcuların vücutlarını geliştirdikleri zaman kas kazanımı elde ettiklerinde kullandıkları bir sözcüktür. Aynı zamanda pek sık kullanılan ve sokak jargonu olarak da bilinen bir kelimedir. Bu kelime dile getirilmek suretiyle sporcu ne kadar kas kazanımı elde ettiğine yönelik bilgi verir. Özellikle vücut geliştirme üzerine çalışmalar yapan sporcuların kas kazanımı ile övündükleri durum olarak ele alınır.

Fitness Gainz Ne Demek?

Fitness gains kelimesi vücut geliştirme ile ilgilenen sporcuların kullandığı bir sözcük grubudur. Bu alandaki sporcuların gerçekleştirmiş olduğu çalışmaların ardından, elde ettiği kas kütlesi ve kazanımına anlatır. Sporcuların aralarında kullandığı tek başına ya da cümle içerisinde değerlendirdiği bir kelimedir. Yapılan vücut geliştirme çalışmalarının ardından ne kadar kas kazanımı elde edildiğine yönelik bilgi verir. Kemikleşmiş ve temel bir sözcük olarak bu alanda kullanılır.