Eğitim Genocide Ne Demek, Türkçesi Nedir? Genocide Kelimesinin Kökeni...

Genocide Ne Demek, Türkçesi Nedir? Genocide Kelimesinin Kökeni...

24.05.2022 - 14:41 | Son Güncellenme:

Oldukça antik bir kelime olan ve insanlığın varlığından beri duyduğumuz bir kelime olan Genocide, soykırım anlamına gelmektedir. Belli bir etnik grubun fiziksel ya da asimiliasyon yolu ile ortadan kaldırılmasını ifade etmektedir Tarih boyunca çeşitli gruplar birbirlerine saldırmış ve birçok insanlık trajedisi genocide adı ile işlenmiştir. Peki, bu kelime ne anlama gelir ayrıntıları ile derledik.

Genocide Ne Demek, Türkçesi Nedir Genocide Kelimesinin Kökeni...

 Genocide; sancılı şiddet yolu ile bir milletin ortadan kaldırılması ve izlerinin silinmesini ifade etmektedir. Modern dünyada bir insanlık suçu olarak kabul edilmekle beraber, çeşitli ülkelerin birbirleri olan dış ilişkilerinde de önemli bir kavram olarak karşımıza çıkar

Haberin Devamı

 Genocide Ne Demek?

 Genocide, iki kelimenin birleşmesi ile meydana gelmiştir ve soykırım anlamı taşır. Bu kırım şiddet içerikli olarak topluluğun ölüm yolu ile ortadan kaldırılmasını ifade eder. 

 Genocide Türkçesi Nedir?

 Tam olarak Türkçe olarak soyun ortadan kaldırılması ya da 'kıyım' olarak ifade etmek mümkündür. Etnik gruplar arasındaki ezici şiddetin uygulanması ve insanların ölmesi genocide kavramı ile ilişkilidir.

 Genocide Kelimesinin Kökeni

 Antik Yunandan modern dünya dillerinde ulaşmış olan sözcük genetik olan geno ve yok etme anlamı taşıyan cide kelimelerin birleşmesi ile oluşturulur.