Eğitim Güzel Sanatlar Fakültesi sınavlarına Türkiye’nin her yerinden başvuru yapıldı

Güzel Sanatlar Fakültesi sınavlarına Türkiye’nin her yerinden başvuru yapıldı

20.09.2023 - 09:21 | Son Güncellenme:

Şırnak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi resim ve müzik bölümü öğrenci alımı için özel yetenek lisans ve yüksek lisans sınavı düzenledi. Türkiye’nin her yerinden başvuru yapıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi sınavlarına Türkiye’nin her yerinden başvuru yapıldı

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ateş’in de izlediği sınavda öğrenciler teorik bilginin yanında performanslarını da sergileme fırsatı buldu. Güzel Sanatlar Fakültesi resim ve müzik atölyelerinde gerçekleştirilen sınav yoğun ilgiyle karşılandı. Resim bölümüne girmek için 243 öğrenci başvuru yaparken, nota, ses, ezgi, ritim tekrarı gibi performans sergilendi. 36 asıl, 36 yedek öğrencinin belirleneceği sınav sonrasında kazananlar kayıt imkanı bulacak. Öte yandan 5 kişinin alınacağı resim ana sanat dalı tezli yüksek lisans için ise 32 kişi başvurdu. Resim bölümü lisans başvurusu için ise 265 kişi başvururken sınavı başarılı olan 36 asıl, 36 yedek öğrenci belirlenip kayıt yaptırabilecekler.

Haberin Devamı

Sınavı yerinde izleyen Rektör Prof. Dr. Alkış, sınava giren öğrencilere üniversite ve fakülte hakkında bilgi verirken, Şırnak Üniversitesini bilinçli bir şekilde tercih ettiklerinden dolayı teşekkür ederek başarılar diledi.

Güzel Sanatlar Fakültesi sınavlarına Türkiye’nin her yerinden başvuru yapıldı

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ateş ise “ŞÜ GSF bölgede ilgi odağı olmaya devam ediyor. Hafta boyunca devam eden lisans ve lisansüstü yetenek sınavlarına Şırnak ve yakın çevresinin yanı sıra; Van, Diyarbakır, Gaziantep, Kars ve Hakkari başta olmak üzere Edirne dahil memleketin dört bir yanından öğrenci akınına uğradı. Fakültemizin kendi alanlarında tanınmış olan güçlü ve donanımlı bir akademik kadroya sahip olması, hoca ve öğrencilerimizin ülke basınında yer alan başarıları ve aldıkları ödüller, ayrıca, geleneksel hale getirdiğimiz ve her yıl mayıs ayında gerçekleştirdiğimiz ŞÜ Cudi Sempozyumu, ŞÜ Müzik Festivalı ve bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz ŞÜ Cudi Film Festivali gibi etkinliklerimizin Türkiye çapında ilgi uyandırmış olmasının payı büyüktür” diye konuştu.