Eğitim Hayvan Çiftliği - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Hayvan Çiftliği - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

11.04.2023 - 16:47 | Son Güncellenme:

Hayvan Çiftliği, ilgisini çekmeyi başaran romanlardan birisidir. Pek çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de rağbet görmektedir. Son zamanlarda okuyucuların en çok önerdiği kitaplardan birisi olmayı başarmaktadır. Konusu ve karakterleri ile insanların ilgi duyduğu kitaplardan birisi olan Hayvan Çiftliği ile ilgili tüm ayrıntıları derledik.

Hayvan Çiftliği - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

 Hayvan Çiftliği mecazi dille yazılmış kitaptır. İlk olarak İngiltere’de yayınlanmıştır. Klasik olarak yazılmıştır ve Stalinizme karşı eleştirel dil kullanılmıştır. 

Haberin Devamı

Kitap Özeti Oku

İngiltere’de bir çiftlikte Bay Jones hayvanlardan sorumludur. Fakat çiftliği iyi yönetemez ve hayvanlar bu durumdan şikayetçidir. Koca Reis ismindeki domuz rüya gördüğünü ve insanlar tarafından yönetilmeden daha iyi şartlarda yaşayacaklarını dile getir ve ardından ölür. Bay Jones yem saatlerini unuttuğu için çiftlikteki hayvanlar tarafından bir isyan başlatılır.

Bunun sonucunda domuzlar yönetimi ele alır ve kendi dünyalarını yaratırlar. Snowball ve Napeleon adlı domuzlar bir lider haline gelir. İki lider domuz birbirini çekemez ve tek lider olmak için birbirlerine plan yaparlar. Snowball elektrik üretimi yapabilmek için yel değirmenin yapılmasını önerir. Ardından Napoleon’un köpekleri tarafından sürülür.

Haberin Devamı

Bu sırada yel değirmeni yapılamaya devam eder. Napeleon yel değirmeni yapma düşüncesinin kendine ait olduğunu ve Snowball’u çiftlikten göndermek için bunları söylediğini iddia eder. Bu durum çiftliği bir devrimden uzaklaştırır ve domuzların kilo almasına neden olur. Yataklarında yatarken diğer hayvanlara sunulan çok yem, az çalışma saati tam tersine döner.

Diğer hayvanlar az yem ile çok çalıştıkları için açlıktan ölmeye başlarlar. Buna benzer pek çok olay, karar ve yasaklar ilan edilirken çiftliğe yabancı hayvanlar saldırır. Bu hayvanlar yem değirmenine zarar verir ve çiftlikteki diğer hayvanları yaralar, öldürür. Bir tüfek sesi duyulur, yaralı hayvan yanında bulunan domuza neden tüfek sesi atıldığını sorar.

Domuz ise zaferimizi kutlamak için der. Yaralı hayvan bu hangi zafer diye sorduğu zaman domuz düşmanı topraklarımızdan kovduk cevabını alır. Yaralı hayvan iki yılda yaptıkları değirmenin yok olduğunu söyler. Domuz ise tekrar yapabileceklerini ve kendisine madalya takarak zafer kutlaması yapabileceklerine inandırır.

Çiftlik ilkelerinde bulunan yasalar değişmiştir. Domuzları daha el üstünde tutan ilkeler değişmiştir. Çiftlikteki hayvanlar bütün hayvanlar eşittir yazılı ilkesini hatırlayıp, nasıl eşitlik diye söylenmeye başlar. Duvardaki yazılar tekrardan değişir. Bütün hayvanlar eşittir ama bazı hayvanlar daha fazla eşittir ilkesi geçerli olur.

Haberin Devamı

Konusu

Rusya’da yaşanan bir Sosyalist devrimine gönderme yapılmıştır. Olaylar İngiltere sınırlarında bir çiftlikte insanların kurmuş olduğu sisteme karşı gelip, eşit hayat için hayvanlar isyan ederek başkaldırır. Eşitlikçi toplumu hedeflerken çiftlikteki domuzların insanlardan daha acımasız bir düzen kurması işleri değiştirir. 

Karakterleri

 Snowball (domuz): Değirmen yapılması taraftarıdır ve hayvanlara okumayı öğretir.

 Napolyon (domuz): Polis gücü haline gelir ve köpekleri eğitir. 

 Bay Frederick (insan): Komşu çiftliğin sahibi. 

 Koca Reis (domuz): İnsanların çiftlikten kovulması taraftarıdır. Hayvanlara barış dolu bir dünya olacağına inandırır. 

 Bay Jones (insan): Çiftliğin eski sahibi.

 Moses (kuzgun): Din adamları temsil edilmiştir.

Sayfa Sayısı

 Hayvan çiftliği 152 sayfadır.