Eğitim Hipertrofi Nedir, Neden Olur? Hipertrofi Çeşitleri Nelerdir?

Hipertrofi Nedir, Neden Olur? Hipertrofi Çeşitleri Nelerdir?

16.06.2021 - 00:17 | Son Güncellenme:

Gen mutasyonları üzerinden meydana gelen durumlar içerisinde hipertrofi gelir. Özellikle bunu nasıl gerçekleştiği ve ne olduğu konusunda internet üzerinden bilgi alınmaya çalışılıyor. Peki hipertrofi nedir, neden olur? Hipertrofi çeşitleri nelerdir? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

Hipertrofi Nedir, Neden Olur Hipertrofi Çeşitleri Nelerdir

Hipertrofi kas üzerinden meydana gelen durumlar içerisinde yer alır. Aynı zamanda birçok farklı çeşidi bulunur ve vücudun değişik bölümlerinde meydana gelebilir. Diğer yandan genetik olması ile beraber yaşanan bir durum olduğunu söylemek mümkün.

Hipertrofi Nedir?

Bir doku ya da organın aşırı gelişmesi üzerinden meydana gelen olaya hipertrofi denir. Genel olarak ise vücuttaki kas hücrelerinde meydana gelen hacim artışı olarak da ifade etmek mümkün. Aynı zamanda kalp kasının anormal derecede kalınlaşması üzerinden de meydana gelen bir sorun olduğunu ifade etmek mümkün.

Hipertrofi Neden Olur?

Kalp kasında anormal büyüme ya da şişme durumu ile beraber hipertrofi ortaya çıkar. Genelde iki farklı sebepten dolayı ortaya çıkan bir durum olduğunu dile getirmek mümkün. Bunlardan biri yoğun antrenman doğrultusunda vücut çalışan kişilerdir. Aynı zamanda bazı kalp hastalığına sahip olan kişilerde de patolojik olarak meydana gelebilmektedir. Kalk üzerinden vücuda kan pompalamanın daha aşırı ve yüksek olması nedeniyle meydana gelir.

Hipertrofi Çeşitleri Nelerdir?

Kalp kası ile beraber vücudun farklı bölgelerindeki hücrelerden meydana gelen kalınlaşma hipertrofi anlamı taşır. Aynı zamanda yaşanabilecek durma ve sebebe bağlı olarak, birçok değişik hipertrofi çeşidi bulunmaktadır.

- Sarkoplazmik hipertrofi
- Miyofibrillar hipertrofi
- Geçici hipertrofi
- Hiperlasia
- Atrofi

Genel anlamıyla bu durumlar üzerinden hipertrofi meydana gelebilmektedir. Özellikle ağır egzersizler ile vücudun çok fazla çalışması nedeniyle yaşanan bir durum olduğunu dile getirmek mümkün. Tabii bazı kalp hastalıkları üzerinden de ortaya çıkmaktadır.