Eğitim Hizmet Sektörü Nedir? Hangi Meslekler Hizmet Sektörüne Girer?

Hizmet Sektörü Nedir? Hangi Meslekler Hizmet Sektörüne Girer?

10.03.2021 - 03:25 | Son Güncellenme:

Türkiye’de iş sektörlerinden biri de hizmet sektörüdür. Hizmet sektörünün ne olduğunu tanımlayabilmenin püf noktası bulunur. Hizmet sektörüne sahil olan hizmetlerin tanımlanabilmesi için kullanılan yollardan biride mallardan veya diğer bütün ekonomik faaliyetlerin türlerinden farklı olan özelliklerine bakmaktır. Hizmet sektörü nedir? Hangi meslekler hizmet sektörüne girer? İşte hizmet sektörü ile ilgili detaylar.

Hizmet Sektörü Nedir Hangi Meslekler Hizmet Sektörüne Girer

Hizmet sektörünün kavranması için birtakım sorulara cevap verilmesi gerekir.. Dünya üzerinde hizmet sektörü her biri birbirinden farklı çeşitte endüstri dallarında oluşan bölümlere ayrılmıştır. Ekonomi hizmet sektörü ve mal üreten sektör olarak ikiye ayrılır.

Hizmet Sektörü Nedir?

Maddi olamayan ürünlerin ve hizmetlerin sunulması ile gelir elde eden şirketlerin oluşturmuş oldukları endüstri alanı hizmet sektörü olarak tanımlanmıştır. Hizmet sektörüne bunun yanı sıra “üçüncül endüstriyel sektör” denilir. Tüm dünyada son 20 sene de hizmet sektörü büyük oranda büyümüştür.

Hangi Meslekler Hizmet Sektörüne Girer?

Hizmet sektörünün içine çok sayıda meslek grubu girmektedir. Vatandaşlara hizmet sağlayan her meslek grubu hizmet sektörü kategorisinde yer alır. Müdürler, bakanlıkta çalışan memurlar, nüfus müdürlüğünde çalışan memurlar, çöpçü, doktor, öğretmen, asker, hakim, savcı, polis, psikolog, sosyolog, hemşire gibi birçok meslek hizmet sektörüne girer.