Eğitim Hususi Pasaport Nedir, Ne İşe Yarar? Kimler Hususi Pasaport Alabilir?

Hususi Pasaport Nedir, Ne İşe Yarar? Kimler Hususi Pasaport Alabilir?

15.06.2021 - 15:31 | Son Güncellenme:

İnsanlar yurt dışına çıkmak istedikleri zaman pasaport almaları gerekir. Pasaportların günümüzde farklı çeşitleri bulunuyor. Hususi pasaport, pasaport çeşitleri arasında yer alan bir pasaport türüdür. Hususi pasaport hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler internet içeriklerinde araştırma yapabiliyor. Hususi pasaport nedir, ne işe yarar? Kimler hususi pasaport alabilir? Hususi pasaport hakkında merak edilen tüm detaylar.

Hususi Pasaport Nedir, Ne İşe Yarar Kimler Hususi Pasaport Alabilir

Hususi pasaport, sadece devlet adına çalışan memurların alabileceği bir pasaport türüdür. 5 yıl geçerli olmak üzere, devlet adına çalışan kişilere verilebilir

Haberin Devamı

 Hususi Pasaport Nedir? Ne İşe Yarar?

 Yurt dışına çıkılmak istenildiğinde, kişilerin pasaporta sahip olması gerekiyor. Yeni pasaport alacak olan kişiler hangi pasaport türüne başvuru yapacağını bilmiyor. Günümüzde farklı kişilere özel olarak hazırlanan pasaport türleri bulunuyor. Hangi pasaportun ne işe yaradığı kişilerce araştırılan konular arasındadır. Hususi pasaport herkesin daha önce duymuş olduğu pasaport türleri arasında yer alıyor.

 Hususi pasaport, devlet adına çalışma yapan memurlara verilen bir pasaporttur. Hususi pasaportu, devlet adına çalışmayan herhangi bir vatandaş alamıyor. Farklı ülkelere vizesiz olarak giriş yapılmasına yardımcı olan bir pasaport türüdür. Devlet adına çalışan memurlar, hususi pasaportları alabilir.

Haberin Devamı

 Kimler Hususi Pasaport Alabilir?

 Hususi pasaportu duyan bireyler, kimlerin kullanabileceğini araştırabiliyor. Hususi pasaportların kullanılması için, kişilerin sahip olması gereken özellikler bulunuyor. Hususi pasaportun bir diğer adı da yeşil pasaporttur. Yeşil pasaport almak isteyenlerin belirlenen tüm şartları yerine getirmesi gerekiyor. Kişiler daha önce hizmet verdiği konumunu ispat ederek, hususi pasaport almaya hak kazanabilir. Belirlenen şartların karşılanmaması, kişilerin hususi pasaport almasını engelleyen durumlar arasındadır. Hususi pasaport alabilecek kişiler şu şekildedir

TBMM eski üyeleri

Eski bakanlar

Emekli olmuş memurlar

Kamu görevlileri

Devlet sporcuları

Eski belediye başkanları

Büyükşehir il ve ilçe başkanları