Eğitim İçişleri Bakanlığı E-Başvuru Nedir, Ne İşe Yarar? E-Başvuru Nasıl Yapılır?

İçişleri Bakanlığı E-Başvuru Nedir, Ne İşe Yarar? E-Başvuru Nasıl Yapılır?

03.06.2022 - 14:13 | Son Güncellenme:

İçişler Bakanlığı sisteminde e başvuru döneminin başlamasıyla pek çok kişi işlerini online olarak gerçekleştirmektedir. 18 hizmet e başvuru kapsamında sunuma hazır hale getirilmiş ve daha da geliştirilmeye devam etmektedir. Peki İçişleri Bakanlığı E-Başvuru nedir, ne işe yarar? E- başvuru nasıl yapılır? İşte, tüm detaylar.

İçişleri Bakanlığı E-Başvuru Nedir, Ne İşe Yarar E-Başvuru Nasıl Yapılır

 Vatandaşlar başvuru şartı olan tüm hizmetlere dijital sistem üzerinden başvuru yapabilmektedir. Vatandaşlara daha etkin, daha verimli ve hızlı hizmet sunabilmek için e başvuru dönemi başlamıştır.

Haberin Devamı

 İçişleri Bakanlığı E-Başvuru Nedir?

 Bakanlık merkez birimleri, bağlı kuruluşları ve taşra teşkilatı tarafından sunulmuş olan hizmetlere dair Hizmet Envanteri Yönetim Sisteminde kayıtlı vatandaş şartı aranan hizmetlerin elektronik bir şekilde erişilebilir hale getirmek için e başvuru sistemi kurulmuştur. Vatandaşlar online olarak bu sistem tarafından başvurularını yapabilmektedir.

 E Başvuru Ne İşe Yarar?

 E başvuru ile vatandaşların yaptıkları başvurular hemen ilgili birimlerin yetkilileri tarafından görülmektedir. Ayrıca yapılan işlemlerde düzenlenen belgeler veya tüm bilgiler online olarak vatandaşlara gönderilmektedir. Bu sayede başvurular daha hızlı sonuçlanmaktadır.

 E Başvuru Nasıl Yapılır?

 Kimlik numarası ve şifre ile sisteme giriş yapılabilir. İçişleri Bakanlığı web sitesinde yer alan e başvuru kısmına girilmesi gerekir. Belge türünün seçilmesinin ardından istenilen form doldurulabilir. Formda T.C. kimlik numarası, isim ve soy isim, cep telefonu ve ikamet bilgileri gibi kişileri sorular bulunmaktadır.