Eğitim İleti Yönetim Sistemi Nedir, Nasıl Çalışır? İys Kimleri Kapsıyor?

İleti Yönetim Sistemi Nedir, Nasıl Çalışır? İys Kimleri Kapsıyor?

12.04.2022 - 14:21 | Son Güncellenme:

İleti yönetim sistemi pek çok alanda kullanılan önemli yapılar içerisinde gelir. Peki, ileti yönetim sistemi nedir, nasıl çalışır? İYS kimleri kapsıyor? İşte bu konu üzerine merak edilen genel bilgiler.

İleti Yönetim Sistemi Nedir, Nasıl Çalışır İys Kimleri Kapsıyor

 Bütün hizmet sağlayıcıları üzerinden gerçekleştirilen ileti yönetim sistemi, internetten araştırılan konular içerisinde geliyor. Ulusal bir veritabanı olarak da ifade edilebilecek bu sistemin kimlerin kapsadığı ise merak edilen konular arasında bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 İleti Yönetim Sistemi Nedir?

 Bütün hizmet sağlayıcılarının genel ticari elektronik ileti onaylarını kaydetmiş oldukları ulusal veri tabanı ileti yönetim sistemi olarak bilinir. Burada alıcılar aynı zamanda vatandaşlar olarak bilinir. Böylece alıcılar ileti yönetim sistemi kapsamında onay verdikleri gibi aynı zamanda red verme haklarını değerlendirirler.

 İleti Yönetim Sistemi Nasıl Çalışır?

 Güncel ticari elektronik ileti onayları gün içerisinde anlık olarak ulusal veri tabanına işlenir. Bu durum bütün hizmet sağlayıcıları ile beraber, karşılıklı olarak anlık yapılan iletişim dahilinde sağlanır. Böylece anında bilgiler ileti yönetim sistemi kapsamında ulusal veri tabanına ulaşır.

 İYS Kimleri Kapsıyor?

Haberin Devamı

 Tüm gerçek ve tüzel kişileri ileti yönetim sistemini kapsadığını söylemek mümkündür. Böylece sesli arama ve e-posta ile birlikte SMS göndermek isteyen kişiler bu süreç içerisinde yer alır. Tabii bu noktada ileti yönetim sistemini kullanmak için öncelikle kayıt olunması gerekir. Böylece sonuç olarak sistem üzerinde onayı bulunan alıcılara ticari elektronik İleti gönderilmektedir. Bu süreç içerisine tüm vatandaşlar ortak biçimde dahildir.