Eğitim İmza Sirküsü Nedir, Nasıl Alınır? İmza Sirküleri Ne İşe Yarar, Geçerlilik Süresi Ne Kadar?

İmza Sirküsü Nedir, Nasıl Alınır? İmza Sirküleri Ne İşe Yarar, Geçerlilik Süresi Ne Kadar?

15.03.2021 - 01:59 | Son Güncellenme:

İmza sirküsü ifadesi günlük hayatta sıklıkla karşılaşılan bir ifadedir. Sosyal medya kullanımının yaygınlaşması ile birlikte değişik sosyal mecralarda da imza sirküsü ifadesine denk gelmek mümkündür. Bu sebeple çok merak edilmektedir imza sirküsü kavramı. İmza sirküsü nedir, nasıl alınır? İmza sirküleri ne işe yarar, geçerlilik süreleri ne kadar? İşte sizin için ilgiyle okuyacağınız imza sirküsü hakkında ayrıntılı bilgileri derledik.

İmza Sirküsü Nedir, Nasıl Alınır İmza Sirküleri Ne İşe Yarar, Geçerlilik Süresi Ne Kadar

 İmza sirküsü, noterlerce düzenlenebilen resmi bir belgedir.

Haberin Devamı

 İmza Sirküsü Nedir, Nasıl Alınır?

 İmza sirküleri ya da kısaca imza sirküsü yasalarla düzenlenmiş resmi bir belgedir. İmza sirküsü, bir kurumun ya da şirketin temsilcisinin imza atma yetkisini yani imza atmaya yetkili kişisi olduğuna dair kendisine ait imza örneklerinin de yer aldığı ve noterler tarafından düzenlenerek onaylanan resmi bir belgedir.

 İmza Sirküleri Ne İşe Yarar, Geçerlilik Süresi Ne Kadar

 İmza sirküsünün geçerlilik süresi hakkında kanunda düzenleme bulunmamaktadır. Gerçek işler için bu sürenin 3 yıl olduğu kabul edilmektedir. Kurum ve tüzel kişilerin imzaya yetkili kişisi değiştiğinde yeni imza sirküsü çıkarılması da yasal zorunluluktur. İmza sirküsünün pek çok fonksiyonu bulunmaktadır. Bunlar:

Haberin Devamı

Evrakta sahtecilik vb suçların önüne geçer.

İmza yetkilisi kişilere de güvence sağlar.

İzinsiz ticari faaliyetleri önler