Eğitim İn Vitro Nedir? Tıp Dilinde İn Vitro Ne Anlama Gelir?

İn Vitro Nedir? Tıp Dilinde İn Vitro Ne Anlama Gelir?

08.03.2021 - 13:16 | Son Güncellenme:

İn vitro sözcüğü muhtemelen hiç karşınıza çıkmamış bir kavramdır. Ancak biyoloji ve tıp alanına ilgi duyan kişilerin mutlaka fikir sahibi olduğu bu kavram ile ilgili merakla okuyacağınız bilgileri sizin için derledik. İn vitro nedir? Tıp dilinde in vitro ne anlama gelir? Tüm detayları ile derledik.

İn Vitro Nedir Tıp Dilinde İn Vitro Ne Anlama Gelir

İn vitro; Latince bir kelimedir ve Türkçe anlamı ise " yapay koşullarda veya laboratuvar ortamında" biçimindedir.

Haberin Devamı

İn Vitro Nedir?

Tıp ve biyoloji biliminde genellikle terimler Latince olup son yıllarda yeni kavramlar için İngilizce terimler de kullanılmaktadır. İn vitro ise Latince bir sözcüktür ve laboratuvar ortamında yahut yapay koşullarda şeklinde Türkçe' ye çevrilebilen bir terimdir.

Tıp Dilinde İn Vitro Ne Anlama Gelir?

İn vitro bir nevi organizmanın dışında fakat organizmanın canlılık koşullarına benzer ortamda yapılan çalışmaları anlatan bir terimdir. Biyoloji ve tıp alanına özgü bu terim, yani "in vitro" "laboratuvar ortamında veya yapay koşullarda" anlamına gelmektedir. İn vitro' nun zıttı ise "in vivo"dur.

İn vivo ise "canlı ortamda veya yaşayan koşullarda" demektir. İn vitro bilhassa herhangi bir ilacın henüz laboratuvar ortamında etkisinin araştırılması safhasında karşımıza çıkabilir. Buna da ilacın "in vitro" olarak çalışılması denir.