Eğitim Japon Kiraz Ağacı Türkiye'de Yetişir Mi? Özellikleri Nelerdir?

Japon Kiraz Ağacı Türkiye'de Yetişir Mi? Özellikleri Nelerdir?

08.11.2021 - 03:34 | Son Güncellenme:

Kiraz ağacı yetiştirme birçok insan için merak konusu olmaktadır. Özellikle kirazın faydaları saymakla bitmemektedir. Ayrıca kiraz işlevsel olarak da birçok alanda kullanılmaktadır. Böyle olunca yetiştirme ile ilgili yöntemler araştırılmaktadır. Bilinenlerin eksik ya da yetersiz olması ilk adımın atılması anlamında bir tereddüt oluşturmaktadır. Hangi ağacın yetişip yetişmeyeceğini sizler için derledik.

Japon Kiraz Ağacı Türkiyede Yetişir Mi Özellikleri Nelerdir

Kiraz ağacı türlerinde biri olan Japon kiraz ağacı da ülkemizde yetiştirilmeye çalışılan bir tür olarak ortaya çıkmaktadır. Ancak yetiştirme öncesi iklim koşulları, su isteği, yetişme süresi ile ilgili de bilgiler kirlilik yaratmaktadır. Bundan şunu söylemek mümkündür: Japon kiraz ağacı ülkemizin birçok bölgesinde yetişme alanı bulmaktadır. Konum itibariyle Türkiye uygun iklim ve yer şekillerine sahiptir. Bunun yanında güneşlenme süresi açısından da Japon kiraz ağacı için uygun bir ülke olmaktadır.

Özellikleri Nelerdir?

Öne çıkan özelliklerinden biri eşsiz görüntüsüdür. Bunun yanında kokusu ile de büyüleyicidir. Bahçede ya da parkta göz alıcı bir dekorasyon ürünü de olacaktır. Yetişme koşullarının kolay olması ise bir başka öne çıkan özelliğidir.