Eğitim Jurassic Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Jurassic Kelimesinin Türkçesi Nedir, Nasıl Okunur?

Jurassic Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Jurassic Kelimesinin Türkçesi Nedir, Nasıl Okunur?

17.03.2021 - 01:47 | Son Güncellenme:

Jurassic kelimesi ne demek? Jurassic kelimesi, özellikle son dönemlerde yapılan filmlerle birlikte ön plana çıkmıştır. Çok eski dönemlerden biri olan Jurassic dönemi, hangi zaman aralığını kapsamaktadır? Sizler için Jurassic kelimesini derledik.

Jurassic Ne Demek, Ne Anlama Gelir Jurassic Kelimesinin Türkçesi Nedir, Nasıl Okunur

Jurassic, Jura devrine ait olan anlamına gelen bir kelimedir. Jura dönemi çok eski zamanlarda yaşanıp bitmiş olan bir dönemdir. Günümüzde çekilen bazı filmler, Jura dönemini konu almaktadır.

Haberin Devamı

 Jurassic Nedir?

 Jura dönemine ait olan herhangi bir şeye Jurassic denmektedir. Jura dönemi, çok eski dönemler arasında yer almaktadır. Mezozoik zaman içerisinde bulunan ve Trias’tan sonra gelmekte olan ikinci dönemdir.

 Tarih anlamında baktığımızda ise 205.100.000 yıl öncesine kadar uzanan bir başlangıç dönemi olduğunu görüyoruz. 142 milyon yıl önce ise sona ermiştir. Dünyaya çarpan büyük meteorun öncesinde yaşanmış olan dönemdir. Dolayısıyla bu dönem içerisinde dinazorlara da rastlanmaktadır.

 Jurassic Nasıl Okunur?

 Türkçede pek çok kelime, olduğu gibi okunmaktadır. Jurrasic kelimesinin de yazılmasına benzer bir okunuşu bulunmaktadır. Jurassic kelimesinin ‘Jurassik’ şeklinde okunduğunu söyleyebiliriz. Sizler de Jurassic kelimesini bu şekilde okuyabilirsiniz.