Eğitim Kaktüs Saksısı Nasıl Olmalı? Kaktüse Uygun Saksı Nasıl Seçilir?

Kaktüs Saksısı Nasıl Olmalı? Kaktüse Uygun Saksı Nasıl Seçilir?

17.05.2021 - 01:33 | Son Güncellenme:

Birçok kişi için çiçeklerle uğraşmak son derece keyifli bir iştir. Evde, bahçede veya ofiste çeşitli çiçeklerden alarak bakabilirsiniz. Sevilen bitki türlerinden biriside kaktüs olarak bilinmektedir. Kaktüs bitkisine kolay bir şekilde bakma şansınız bulunmaktadır. Kaktüs saksısı nasıl olmalı? Kaktüse uygun saksı nasıl seçilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kaktüs Saksısı Nasıl Olmalı Kaktüse Uygun Saksı Nasıl Seçilir

Kaktüs bitkisi kolayca bakılabilen bir tür olarak bilinmektedir. Bu bitkiye isteyen herkes rahatlıkla bakabilir. Özellikle kaktüsün çok su istemeyen bir yapısı olduğu için birçok kişinin tercihi olmayı başarmıştır. Bu bitkiye bakmak için uygun bir saksı almakta çok önemlidir.

Haberin Devamı

Kaktüs Saksısı Nasıl Olmalı

Kaktüs için satılan birçok farklı saksı çeşidi bulunmaktadır. Bu saksı çeşitlerinin farklı boyları ve renkleri bulunabilmektedir. İnsanlar kaktüs için saksı alırken genellikle güzel bir görüntüye sahip olmasına bakmaktadırlar. Bunun nedeni ise kaktüslerin genel olarak ev veya ofis içlerinde bakılmasıdır. Bu yüzden kaktüs için şık bir saksı seçilmeye çalışılmaktadır.

Kaktüs ve diğer bitkiler için saksı alırken hava alması kolay olan saksılar tercih edilmelidir. Yani kaktüsü saksıya koyduğunuz zaman boğulmaması lazımdır. Zaten çoğu saksı alt taraftan delikli olarak satılmaktadır. Ancak seramik olarak satılan saksılarda delik şansı yoktur. 

Kaktüs için seramik saksı seçen kişiler bu saksıda da kaktüsü rahatlıkla büyütebilir. Çünkü kaktüs dayanıklı bir bitkidir. Eğer aldığınız seramik saksıda kaktüsünüz bozulmaya başlarsa hava alan bir saksıya kaktüsünüzü alabilirsiniz. Zaten çoğu zaman kaktüste bozulma görülmez ve uzun süre sağlıklı olarak kalabilir. 

Haberin Devamı

Kaktüse Uygun Saksı Nasıl Seçilir?

 Kaktüs için en uygun saksı kaktüsün boyutuna göre bir saksıdır. Yani küçük bir kaktüsünüz varsa eğer büyük bir saksıya bu kaktüsü koymayın. Kaktüsün boyutu ve saksının boyutu tutarlı olmalıdır. Ayrıca kaktüs çok suyu sevmez. Bu yüzden iki haftada bir veya ayda bir su vermeniz uygun olacaktır.