Eğitim Kaval Kemiği Nerededir? Kaval Kemiği Ağrısı Neden Olur?

Kaval Kemiği Nerededir? Kaval Kemiği Ağrısı Neden Olur?

19.08.2021 - 16:41 | Son Güncellenme:

Kaval kemiği ayakta kalmak ve destek görmek için en önemli kemik türleri içerisinde yer alır. Aynı zamanda en dayanıklı kemik türlerinden biri olduğunu da söylemek mümkündür. Peki, kaval kemiği nerededir? Kaval kemiği ağrısı neden olur detayları ile derledik.

Kaval Kemiği Nerededir Kaval Kemiği Ağrısı Neden Olur

Vücudun belli başlı Bölgesi'nde yer alan uzun ve ince bir kemik olarak kaval kemiği öne çıkmaktadır. Aynı zamanda oldukça dayanıklıdır ve vücudu destekleyici önemli bir etki yaratır. Bazı sebeplerden dolayı da bu bölgede ağrılar yaşanabilmektedir. Pek çok kişi ise yaşanan bu ağrıların nedenini öğrenmeye çalışıyor.

Kaval Kemiği Nerededir?

Kaval kemiği her iki bacakta diz ile ayak bileği arasında yer alır. Aynı zamanda dayanıklı ve iri olması ile bilinen güçlü kemik türleri içerisinde gelmektedir. Aynı şekilde simetri olarak her iki bacağın aynı hizasında bulunmaktadır. Bilimsel ismi ise, ‘Tibia’ olarak bilinmektedir.

Kaval Kemiği Ağrısı Neden Olur?

En dikkat çekici yerlerden birinde olan kaval kemiği belli başlı bazı sebeplerden dolayı ağrı meydana getirebilmektedir.

- Kemik yoğunluğunun azalması
- Stres kırıklıkları
- Kemiklere metastaz gerçekleştiren kanser türü vakalar
- Romatizma
- Yaşanan Sıvı kaybı
- Lösemi
- Kılcal çatlaklar
- Kaslarda yırtık meydana gelmesi

Yukarıda verilen sebepler ile beraber kaval kemiği ağrı yapmaktadır. Böyle durumlarda mutlaka uzman bir doktora görünerek tetkik ve tedavinin ele alınması büyük bir öneme sahiptir.

 

Yazarlar