Eğitim Kavela Nedir, Ne İşe Yarar? Kavela Nasıl Kullanılır?

Kavela Nedir, Ne İşe Yarar? Kavela Nasıl Kullanılır?

16.02.2022 - 01:23 | Son Güncellenme:

Günlük yaşamda herkesin kullandığı aletler bulunur. Ancak bazı alet ve araçlar yalnızca özel bir alan için tasarlanmış olup sadece o alanda kullanılmaktadır. Bu nedenle herkes tarafından bilinmeyebilir. Kavela, özel bir alana hitap eden bir tür alettir. Adını ilk kez duyanların ise ilgisini çeken kavela nedir? Ne işe yarar? Kavela nasıl kullanılır tüm detayları ile derledik.

Kavela Nedir, Ne İşe Yarar Kavela Nasıl Kullanılır

Kavela, daha çok denizciler ve gemi ile ilgilenen kişiler tarafında kullanılan bir tür alettir. Bu yüzden kavelanın ne olduğuna dair herkesin bir fikri olmayabilir. Ancak deniz ile yakından ilgilenen kişiler ve deniz taşıtı kullananların mutlaka ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını öğrenmesi gerekir.

Haberin Devamı

 Kavela Nedir?

 Kavela daha çok denizcilik ve deniz taşıtlarında kullanılmasına rağmen bazı mobilya alanlarında da kullanılmaktadır. Bunun nedeni ahşap ürünlerde kullanılmasıdır. Ancak iki alanda kullanılan ürünler birbirinden farklılık gösterebilir. Kavelanın ilk tanımı genelde eğri ve konik biçiminde olan bir ucu yuvarlatılmış ya da kütleştirilmiş çubuk şeklindedir. Bir diğeri de halat dikişi için gerekli olan kama şekilli denizci aletidir.

 Kavela Ne İşe Yarar?

 Kavela, iki ahşap parçayı, herhangi bir bağlantı aracı ile bağlamak için kullanılır. Farklı iki parçanın birbirini daha iyi tutmasını sağlar. Diğer bir kavela ise halat dikme işinde kullanılır.

 Kavela Nasıl Kullanılır?

 Kavela, çubuklar halinde olup üzerinde bulunan ufak deliklerin birbirine denk gelerek iç içe geçmesi şeklinde kullanılır.