Eğitim Kediler Neden Sürekli Durmadan Miyavlar?

Kediler Neden Sürekli Durmadan Miyavlar?

10.08.2021 - 02:01 | Son Güncellenme:

Miyavlama, özellikle kedilerin sahipleriyle iletişim kurmak için kullandığı bir yöntemdir. Ancak bir kedi eğer sürekli miyavlıyorsa bu durumun gözlemlenmesi ve araştırılması gerekmektedir. Kedilerin sürekli olarak miyavlaması bazı sorunlara işaret edebilmektedir. Kediler neden sürekli durmadan miyavlar tüm detaylarıyla derledik.

Kediler Neden Sürekli Durmadan Miyavlar

Dünyanın pek çok sevilen hayvanları arasında olan kedileri evcil yapan en önemli özelliklerinden bir tanesi iletişim kurma konusundaki yetenekleridir. Sevimli olan bu hayvan dostlarımız hem insanlar ile hem de diğer hayvanlar ile başarılı bir şekilde iletişim kurarlar ve bunu çoğu zaman miyavlayarak yaparlar.

Haberin Devamı

 Kediler Neden Sürekli Durmadan Miyavlar?

 Açlık

 Kedilerin sürekli durmadan miyavlama sebepleri arasında en yaygını açlıktır. Mama kabını boş bulan ve karnı acıkan bir kedinin sürekli olarak miyavlaması mama istemesi demektir.

 Kızgınlık dönemine girme

 Açlıktan sonra en yaygın sebeplerden bir tanesi hem dişi hem de erkek kedilerin belirli dönemlerinde kızgınlığa girmeleri ve etraflarında kendileri gibi kızgınlık dönemine giren karşı cinsten bir kedi arayışında olmalarıdır. Kızgınlık dönemindeki kediler bazı zamanlarda acı acı ve sürekli olarak durmadan miyavlar.

 Ağrı ya da acı

 Kediler de insanlar gibi hasta olabilen, acı ve ağrı duyabilen varlıklardır, bu sebeple hastalık gibi durumlarda sürekli olarak durmadan miyavlayabilirler. Bazı durumlarda kediniz belirli bir bölgelerine dokunulduğunda miyavlıyor ise o bölgenin acı ya da ağrıdığının bir göstergesi olmaktadır.

Haberin Devamı

 Tuvalet sorunları

 Kediler için tuvalet konusu hayati bir önem taşımaktadır. Çok temiz ve titiz olan kediler kumlarının düzenli olarak temizlenmesini isterler. Durum tam tersi olduğunda kirli kuma tuvaletlerini yapmakta zorlanabilir ve sürekli miyavlayabilir. Kedi kumlarının düzenli olarak temizlenmesi ve ihmal edilmemesi gerekmektedir.

 Stres

 Alışkanlıklarına oldukça bağlı olan kediler, en başında alıştıkları yaşam koşullarının değişmesi ile zaman zaman strese girebilirler. Örneğin; yeni bir eve taşınma ve yeni bir hayvan sahiplenilmesi gibi kediler için strese sebep olabilecek çeşitli durumlar olabilmektedir.