Eğitim Kombi Barı Neden Düşer Ve Neden Yükselir?

Kombi Barı Neden Düşer Ve Neden Yükselir?

10.08.2021 - 01:41 | Son Güncellenme:

Hayatın önemli parçalarından bir tanesi olan kombiler, yaz kış demeden hayat kurtarıcı araçlardır. Sıcak suyu ya da ısıyı peteklerin içerisine ileterek yaşam alanlarında pek çok kolaylık sağlar. Bazı zamanlarda kombi basıncında yükselme ya da düşme meydana gelebilir. Bu durumun pek çok nedeni olabilmektedir. Kombi barı neden düşer ve neden yükselir tüm detaylarıyla derledik.

Kombi Barı Neden Düşer Ve Neden Yükselir

Kombi barının yükselmesi durumunda, basıncın hangi miktarda yükseldiği ve ne sıklıkta yükseldiği önemli bir konudur. Kombi içerisinde bulunan su sürekli ısınıp soğuması sebebi ile genleşebilir. Genleşme arttıkça basınçta yükselmeler meydana gelebilir. Böyle durumlarda barın ne kadar yükseldiğine dikkat edilmelidir.

Haberin Devamı

 Kombi Basıncı Neden Yükselir?

 Kombi basınç değerinin birkaç gün veya haftada 1,5 bardan 2 bara kadar yükselmesi normal bir durumdur. Ancak sıklıkla 2,5 ya da 3 barın üzerine çıkması bir sorun teşkil eder. Pek olağan bir durum olmayan kombi basıncının yükselmesi, belirli durumlarda gerçekleşmektedir. Kombi basıncının yükselmesi bir arıza göstergesidir. Kombi su basıncının yükselmesine vananın iyi sıkılmamış olması sebep olabilir. Bu nedenle bir tamirciden yardım alınması gerekmektedir.

 Kombi Basıncı Neden Düşer?

 Kombi basıncından bir düşüş durumu mevcut ise kombide bir arıza oluştuğunun göstergesidir. Eğer 3-4 ayda bir su basıncında düşme gerçekleşiyor ise bu durum gayet normaldir. Ancak kombide su basıncın sık sık düşmesi normal bir durum değildir. Kombi basıncın düşmesi eşanjör sorununun belirtisi olmakla birlikte, tesisat sistemlerinde sızma ya da bir problem meydana gelmiş olduğunun göstergesidir.

Haberin Devamı

 Kombi Su Basıncı Düşerse veya Yükselirse Ne Yapılır?

 Bir kombide su basıncının yükselmesi ya da düşmesi durumları meydana gelebilir. Kombide su basıncının düşmesi ya da yükselmesi durumu meydana gelirse, kaçak olduğunun bilinmesi gerekir. Bu nedenle ilk olarak kaçağın tespit edilmesi gerekmektedir. Kaçak tespiti için termal kameralar kullanılmaktadır. Bu nedenle termal kamera bulunan bir yerden yardım istenmeli ve kaçağın tespiti edilmesi sağlanmalıdır.