Eğitim Kpss P93 Puan Türü Nedir? P93 Puan Türü İle Alım Yapan Kurumlar Hangileridir?

Kpss P93 Puan Türü Nedir? P93 Puan Türü İle Alım Yapan Kurumlar Hangileridir?

05.06.2021 - 03:59 | Son Güncellenme:

KPSS sınavı devlet kurumlarına atanmak isteyen kişilerin girdiği sınav türüdür. Bu sınavda başarılı olan kişiler puan türlerine göre atanmaktadır. Bu nedenle KPSS P93 puan türü de vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. KPSS P93 puan türü nedir? P93 puan türü ile alım yapan kurumlar hangileridir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kpss P93 Puan Türü Nedir P93 Puan Türü İle Alım Yapan Kurumlar Hangileridir

KPSS, ÖSYM kurumunun yapmış olduğu bir sınav türüdür. Bu sınava girerek iyi puan alan kişiler devlet kurumlarına puan türlerine göre atanabilmektedir. KPSS P93 puan türü de vatandaşların merak ettiği konulardan bir tanesidir.

KPSS P93 Puan Türü Nedir?

KPSS P93 puanı önlisans mezunu öğrencilerin KPSS sınavına girerek almış oldukları puan türüne verilen isimdir. KPSS sınavına giren adayların 60 tane genel kültür 60 tane de genel yetenek sorusu çözmesi gerekir. Adayların çözmüş olduğu doğru cevaba ve net sayılarına göre KPSS P93 puanı hesaplanmaktadır.

KPSS P93 puanı ile adayların başarı sırası da hazırlanmaktadır. KPSS sınavında puanlama hesaplanırken çözülen doğru sayısı değil öğrencilerin yapmış olduğu net sayıları önemlidir. KPSS ön lisans programı sınavına giren öğrenciler 90 net yaptıkları zaman yaklaşık olarak almış oldukları puan 90'a yakın olmaktadır. 85 net yapan öğrencilerin almış olduğu puanlar yaklaşık olarak 86 civarındadır. 80 net civarı yapan öğrencilerin ise almış oldukları yaklaşık puan 84 puan civarıdır. 75 net puan yapan adayların aldığı puan ise 82.5 civarında olmaktadır.

P93 Puan Türü ile Alım Yapan Kurumlar Hangileridir?

KPSS P93 puanı ile alım yapan devlet kurumları şu şekilde sıralanabilir;

Haberin Devamı

Enstitüler

Üniversiteler

Darülaceze Başkanlığı

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlükleri

Milli güvenlik Kurulu Genel Sekreterlikleri

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlükleri

Çay İşletmeleri Genel Müdürlükleri

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlükleri

Devlet Su İşleri

Sosyal Güvenlik Kurumu

Türk Dil Kurumu