Eğitim Kruvasan Nedir, Nasıl Yapılır? Kruvasan Hikayesi Nedir?

Kruvasan Nedir, Nasıl Yapılır? Kruvasan Hikayesi Nedir?

05.09.2022 - 16:27 | Son Güncellenme:

Ay çöreği ya da hilal açması gibi anlamlar doğrultusunda kruvasan ön plana çıkar. Hem bireysel olarak hazırlanır hem de hazır şekilde alma imkanı verir. Dünya çapında sevilen ve beğenilen bir börek çeşidi olduğunu söylemek mümkündür. Kruvasan üzerine detayları derledik.

Kruvasan Nedir, Nasıl Yapılır Kruvasan Hikayesi Nedir

Fransa üzerinden dünya çapına yayılmış olan kruvasan, Türkçede ay çöreği veya hilal açması gibi anlamlar eşliğinde kullanılır. Özellikle yalnızca tereyağ ile birlikte yapıldığı için açma ile arasında önemli farklar bulunur.

Kruvasan Nedir, Nasıl Yapılır?

Ay çöreği şeklinde ve hilal açması gibi yapıya sahip olan çörek çeşitleri kruvasan olarak bilinir. Bu görüntüsü kapsamında özellikle hazır şekilde pek çok farklı mekanda satılır ve tüketilir. Fransız usulü bir üründür ve dünya çapında sevilen lezzetler içerisinde yer alır. Genel olarak süt, un ve toz şeker ile beraber tuz kullanmak suretiyle özel olarak kruvasan hazırlanır. Aynı zamanda erimiş bir tereyağı kullanılır ve bu tereyağı kapsamında spatula kullanılarak özel olarak şekil verilir.

Kruvasan Hikayesi Nedir?

Osmanlı İmparatorluğu döneminde Osmanlı Viyana kapılarına kuşattığı vakit, o bölgede büyük bir savaş gerçekleşmişti. Kuşatmanın ardından ise o dönemin fırıncıları, Osmanlı bayrağındaki hileli örnek alarak kruvasanı hazırlamışlardır. Kipferi isimli bir hamur ile hazırlıkları bu ürün, zaman içerisinde kruvasan adını almıştır. Artık dünya çapında bilinen ve çok fazla tüketen lezzetli çörek çeşitleri içerisinde geldiğini ifade etmek mümkündür.