Eğitim Lastik Ebatları Nedir, Nasıl Hesaplanır? Lastik Boyutları Kaç Olmalıdır?

Lastik Ebatları Nedir, Nasıl Hesaplanır? Lastik Boyutları Kaç Olmalıdır?

24.02.2022 - 02:02 | Son Güncellenme:

Araba ile ilgili bilinmesi gerekilen pek çok konu bulunmaktadır. Bu konulardan en önemlisi lastik çeşitleri ve ebatları hakkındaki bilgilerdir. Lastik ebatları arabaların marka ve modellerine uygun şekilde seçilerek kullanılmalıdır. Doğru lastik ebadını seçmek aracın sürüşünü de büyük oranda etkilemektedir. Lastik ebatları nedir ve nasıl hesaplanır, boyutları kaç olmalıdır detayları ile derledik.

Lastik Ebatları Nedir, Nasıl Hesaplanır Lastik Boyutları Kaç Olmalıdır

Lastik ebatları arabanın modeline uygun şekilde seçilmelidir. Özellikle lastik ebadına uygun olmayan boyut seçimleri kısa süre içerisinde sıkıntıya yol açabilmektedir. Lastiklerin her biri üzerinde harf ve rakamlar ile oluşturulmuş dizi bulunmaktadır. Bu sayı dizileri arabanın lastik ebatlarının ne olduğunu göstermektedir. Lastik seçimlerinde bu sayı ve harf dizilimi lastiğin ölçülerini göstermektedir.

Haberin Devamı

 Lastik Ebatları Nedir ve Nasıl Hesaplanır?

 Lastik ebatları arabanın sürüşünü büyük oranda etkileyen durumlardan biridir. Doğru lastik ebat seçimi ile özellikle dönüş ve keskin virajlarda rahat bir sürüş elde edilmektedir. Lastik ebatlarının tamamı lastiğin üzerinde yazmaktadır. Aracına uygun lastik boyu seçmek isteyen kişiler lastiğin üzerinde yazan sayı ve harfleri incelemektedir.

 Lastik Boyutları Kaç Olmalıdır?

 Lastik üzerinde bulunan 175 sayısı lastiğin taban genişliğini ifade etmektedir. 3 rakamı ise lastiğin sırt kısmının genişliğini gösterir. İki basamaklı sayılar en ve boyunu ifade etmektedir. Lastik üzerinde bulunan R radyal olduğunu, S harfi ise lastiğin cinsini belirtmektedir. Lastik katmanları da lastiğin tüm özelliklerini göstermektedir.