Eğitim LGS'de yerleşemeyenler ne yapacak?

LGS'de yerleşemeyenler ne yapacak?

25.07.2022 - 11:04 | Son Güncellenme:

LGS tercih sonuçları açıklandı. Öğrenciler tercihlerine göre okullara yerleştiler. Fakat yerleşemeyenler de oldu. Şimdi bu öğrenciler "LGS'de yerleşemeyenler ne yapacak?" sorusuna cevap arıyor. İşte ayrıntılar...

LGSde yerleşemeyenler ne yapacak

 

Milli Eğitim Bakanlığı 2022 LGS 1. tercih sonuçlarını ilan etti. Sonuçların ardından baz öğrenciler büyük sevinç yaşarken yerleşemeyen öğrenciler de vardı. Şimdi lise adayları "LGS'de yerleşemeyenler ne yapacak?" sorusuna cevap arıyor.

Haberin Devamı

LGS'DE YERLEŞEMEYENLER NE YAPACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Bakan özer konuya ilişkin yaptığı açıklamada ilk yerleştirmede yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için yerleştirme sürecinin devam edeceğini belirtti.

Bakan Özer "LGS kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil başvuruları başladı. 25-29 Temmuz arası, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 1 Ağustos'ta açıklanacak.

Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 1-5 Ağustos'ta yapılabilecek, sonuçlar 8 Ağustos'ta açıklanacak. Böylece merkezi yürütülen ana yerleştirme süreci, 8 Ağustos 2022'de tamamlanmış olacak.

Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 19 Ağustos 2022'de yerleştirme süreci tamamlanacak." açıklamasında bulundu.